Park marzeń [gry] - Oblivion...
Dunadan - 1 Kwietnia 2006, 20:01 Temat postu: Oblivion... ... nie no, ja się zaraz popłaczę... ja chcem Obliviona! na GameSpot już został okrzyknięty najlepszym RPGiem... ja chcę obliviona! i komputer który mi go obsłuży!! i... i czas żeby w niego grać!!! :/ ktoś już się zetknął? grał?...
Iscariote - 1 Kwietnia 2006, 20:57
Kolega posiada. Mówi, żeee świeeetna gra.. grafika wymiata. Tyle tylko, *****. Tak więc jeśli ktoś posiada ***** to byłby kumpel bardzo wdzięczny, bo dla niego przejście przez opcje i proces tworzenia postaci to były męczarnie, a grać zaczać nie może biedaczek bo nie wie o co chodzi
[ Komentarz dodany przez: Logan: 1 Kwiecień 2006, 23:04 ]
Iscariote, prima aprilis prima aprilisem, ale zważaj na to co piszesz, bo pod avatarem zobaczysz czerwony pasek. Nie żartuję...
przepraszam baaardzo... już nie bedę. Zagalopowałem się
Piotrek Rogoża - 3 Kwietnia 2006, 13:40
Szukam szczęki, odkąd zobaczyłem odwzorowanie przyrody w tej grze. Widać każdy cholerny listek na drzewie! A że jeszcze mam słabość do ładnych plenerów (filmowy LOTR jest w tej materii mistrzostwem świata, jeśli chodzi o krajobrazy na ekranie) - oprawa graficza Obliviona sprawia, że tracę kontakt z rzeczywistością. Nie lubię RPGów, ale w tego gram, żeby oglądać krajobrazy.
Dunadan - 4 Kwietnia 2006, 12:08
Mówią że Obliovion to gra dla KAŻDEGO - czy się lubi RPGi czy strzelanki czy przygodówki... no może fani wyścigów czy strzelanek kosmicznych mogą się zawieść
Godzilla - 4 Kwietnia 2006, 14:42
Czy chodzi o to:
http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/440512
Do tej pory grałam głównie w Sacred, ale w końcu uszami mi się przelewa.
Iscariote - 4 Kwietnia 2006, 15:37
O to chodzi.. jednak z przykrością muszę przyznać, że karta graficzna mi wymięka A granie jak wszystko chodzi tak powoli większego sensu nie ma. Oblivion musi poczekać, aż może kiedyś zmodernizuje komputer sobie. No ale zostają jeszcze inne gry
Vykosh - 4 Kwietnia 2006, 17:07
Probowałem pograc przez moment - chodzi plynnie.
Poczatek mnie troche znudzil - wybieranie rysow twarzy - sporo opcji ale tak naprawde nic nie wnosza - nie udalo mi sie np zlozyc zadnej slicznej panienki
Poza tym wolalbym zebym kazda postacia od zera nie trzeba bylo przechodzic przez korytarze z emperorem.
Iscariote - 4 Kwietnia 2006, 19:10
Cytat | Poza tym wolalbym zebym kazda postacia od zera nie trzeba bylo przechodzic przez korytarze z emperorem. |
Właśnie w tym korytarzu mi się zacięło i dalej nie chciało iśc
Początek mnie zirytował bo mi myszka nie chciała chodzić i nic ustawić nie mogłem
A taka fajna gra...
No dobra koniec tego załamywania się i lamentowania
Kaox - 14 Kwietnia 2006, 19:35
Krajobrazy, owszem, przepiękne. Ból polega na ty, ze to piękno jest wprost proporcjonalne do mocy karty graficznej, procesora i całej reszty. Obejrzeć cudo w większej rozdzielczości i wszystkich smaczkach z dalekim "distance of view" będą mogli chyba nieliczni...
Podoba mi się to, że świat żyje określonym cyklem - ludzie nie stoją jak mumie cały dzień w jednym miejscu, ale śpią, jedzą, poruszają się po całym mieście, świadczą usługi w odpowiednich porach. I podoba mi się to, ze wybierając maga za bohatera mogę nim wymiatać TYLKO czarami, a nie bawić się w hybrydę typu magik-słabeusz nadrabiający mieczykiem aby zarobić na kawałek..czaru
Różnorodność krajobrazów uległa zubożeniu w porównianiu do znakomitej poprzedniczki, choć to niewielka ujma...
mad - 4 Maj 2006, 23:43
Ludzie, napiszcie przykładowe konfiguracje sprzętu. Zastanawiam się, czy kupić gierę na wakacje, ale rozbudować sprzętu na pewno nie zdążę. 256MB Ramu, Athlon 1.33GHz i GeForce FX5200 128MB nie wystarczy do najniższych detali? Lepiej kupic coś innego?
Kaox - 5 Maj 2006, 01:30
Obawiam się, że bedzie b.trudno.
Sempron 2600+, Radeon 6800PRO, 1Gb DDR - w miarę płynnie chodzi na niskich ustawieniach do 800X600. momentami jednak przycina do granic grywalności i poza nie....zwłaszcza w wybranych miejscach. Gwoździem programu jest niestety karta graficzna.
Dunadan - 6 Maj 2006, 00:21
szkoda słów, u mnie nawet nie odpali ale współlokator ma kupić wkrótce kompa za 4-5 tys zł, to powiem jak chodzi
Murmus - 10 Maj 2006, 21:06
Nawet nie zamierzam tego instalować. To, niestety, nie na mój sprzęt...:(
dzejes - 30 Maj 2006, 12:05
Właśnie przeszedłem wątek główny.
Heh, fajny.
Choć mam wrażenie, że Oblivion jest mniej, ja wiem? tajemniczy od Morrowinda?
|
|
|