Powrót z gwiazd - Horror rock
Henryk Tur - 30 Marca 2006, 16:46 Temat postu: Horror rock No więc jakie to wytyczne ?
elam - 30 Marca 2006, 21:20
nie wiem, o co ci chodzi, ale poczytaj sobie:
horrorek
Henryk Tur - 30 Marca 2006, 21:46
To nawiązanie do mojego dialogu z Orbotoskim w Publicystyka numeru 4.
Ale dzięki za link.
Orbitoski - 30 Marca 2006, 22:01
Ano jakie, więc granie w klimatach rock and rolla, najczęściej nieco ciężej. Zbieżne niekiedy z psychobilly. Pojawiają się wpływy punka Ważną inspiracja jest Elvis. Otoczki tłumaczyć nie muszę, ale skoro wywołałeś Diamonda, to horrorockowcy odwołują się bardziej do komiksów. Najważniejsza grupa to the Misfits.
Iscariote - 31 Marca 2006, 06:39
Nom. Diamond to jest gość. Ja jeszcze kiedyś tam przeczytałem gdzieś tam nazwe Straszmetal odwołującą się do zespołu Lordi. tutaj zdjęcie wokalisty jak ktoś nie zna zespołu. Ponoć te silikonowe kostiumy ciężkie są, i z racji silikonu powietrza nie przepuszczają. Więc podczas kilkugodzinnego koncertu to musi być dla nich na prawdę horror. A po zdjęciu każdy ma swój własny grzybek atomowy
Henryk Tur - 31 Marca 2006, 08:47
Orbitoski napisał/a | Ważną inspiracja jest Elvis. |
Ja jednak wolę Limbonic Art
Orbitoski - 31 Marca 2006, 10:02
Lordi są absolutnie genialni, a raczej byli, bo nowa płyta jest słaba. Znaczy,w cześniej ciupali hardrocka z brzmieniem Marylin Manson i niemal danceowymi rytmami, a teraz grają hard rocka po prostu i bez sensu.
Odnośnie muzyki tzw. horrorowej a nie metalowej do końca, to polecam Mad Sin
lavojtek - 31 Marca 2006, 18:55
Znalazlo by sie troche tej muzyki horrorowej. Przede wszystkim Rob Zombie, Alice Cooper, The Cramps (bardziej image niz muzyka), wiekszosc zespolow black metalowych oraz sporo death i thrash metalowych. Moi ulubiency pod wzgledem horror music to Cradle of Filth
Vesper - 1 Kwietnia 2006, 21:51
A co powiecie nt. GWAR? Przestraszni
Iscariote - 2 Kwietnia 2006, 19:10
Nie znam ale wyglądają milusi A gdzie mają instrumenty? Chyba, że to jakiś nowoczesny zespół. Tyle tego teraz się namnożyło. No nic. Wygooglamy sobie co i jak
Edit: Wygooglałem pare zdjątek. Ludzi z tak zjechaną psychiką w życiu nie widziałem
Chociaż może jakieś ładne dziewczyny na takie coś lecą musze spróbować. Ale skąd taki kostium wziąść?
Henryk Tur - 4 Kwietnia 2006, 08:39
GWAR to pajace nie z tej ziemi.
Zreszta - nie szata zdobi człowieka jak to mówią.
Duke - 4 Kwietnia 2006, 09:16
Cytat | A co powiecie nt. GWAR? |
Przepraszam, ale ich pomyliłem z setem do Warhammera FB
|
|
|