To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Horror rock

Henryk Tur - 30 Marca 2006, 16:46
Temat postu: Horror rock
No więc jakie to wytyczne ?
elam - 30 Marca 2006, 21:20

nie wiem, o co ci chodzi, ale poczytaj sobie:

horrorek

Henryk Tur - 30 Marca 2006, 21:46

To nawiązanie do mojego dialogu z Orbotoskim w Publicystyka numeru 4.
Ale dzięki za link.

Orbitoski - 30 Marca 2006, 22:01

Ano jakie, więc granie w klimatach rock and rolla, najczęściej nieco ciężej. Zbieżne niekiedy z psychobilly. Pojawiają się wpływy punka Ważną inspiracja jest Elvis. Otoczki tłumaczyć nie muszę, ale skoro wywołałeś Diamonda, to horrorockowcy odwołują się bardziej do komiksów. Najważniejsza grupa to the Misfits.
Iscariote - 31 Marca 2006, 06:39

Nom. Diamond to jest gość. Ja jeszcze kiedyś tam przeczytałem gdzieś tam :P nazwe Straszmetal odwołującą się do zespołu Lordi. tutaj zdjęcie wokalisty jak ktoś nie zna zespołu. Ponoć te silikonowe kostiumy ciężkie są, i z racji silikonu powietrza nie przepuszczają. Więc podczas kilkugodzinnego koncertu to musi być dla nich na prawdę horror. A po zdjęciu każdy ma swój własny grzybek atomowy :lol:
Henryk Tur - 31 Marca 2006, 08:47

Orbitoski napisał/a
Ważną inspiracja jest Elvis.

:shock:

Ja jednak wolę Limbonic Art :)

Orbitoski - 31 Marca 2006, 10:02

Lordi są absolutnie genialni, a raczej byli, bo nowa płyta jest słaba. Znaczy,w cześniej ciupali hardrocka z brzmieniem Marylin Manson i niemal danceowymi rytmami, a teraz grają hard rocka po prostu i bez sensu.
Odnośnie muzyki tzw. horrorowej a nie metalowej do końca, to polecam Mad Sin

lavojtek - 31 Marca 2006, 18:55

Znalazlo by sie troche tej muzyki horrorowej. Przede wszystkim Rob Zombie, Alice Cooper, The Cramps (bardziej image niz muzyka), wiekszosc zespolow black metalowych oraz sporo death i thrash metalowych. Moi ulubiency pod wzgledem horror music to Cradle of Filth :mrgreen:
Vesper - 1 Kwietnia 2006, 21:51

A co powiecie nt. GWAR? Przestraszni
Iscariote - 2 Kwietnia 2006, 19:10

Nie znam ale wyglądają milusi :D A gdzie mają instrumenty? Chyba, że to jakiś nowoczesny zespół. Tyle tego teraz się namnożyło. No nic. Wygooglamy sobie co i jak

Edit: Wygooglałem pare zdjątek. Ludzi z tak zjechaną psychiką w życiu nie widziałem :lol:
Chociaż może jakieś ładne dziewczyny na takie coś lecą 8) musze spróbować. Ale skąd taki kostium wziąść?

Henryk Tur - 4 Kwietnia 2006, 08:39

GWAR to pajace nie z tej ziemi.
Zreszta - nie szata zdobi człowieka jak to mówią.

Duke - 4 Kwietnia 2006, 09:16

Cytat
A co powiecie nt. GWAR?

Przepraszam, ale ich pomyliłem z setem do Warhammera FB ;)

Partner forum