Stare ogłoszenia - Update forum.
Logan - 26 Marca 2006, 20:26 Temat postu: Update forum. W dniu dzisiejszym udało mi się znaleźć czas i komputer z szybkim łączem. W zwiążku tym dokonałem update forum do wersji 1.12.5 by Przemo. Wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że udało mi się to wykonać poprawnie, jednakże wszelkie błędy proszę sygnalizować w poświęconym temu zagadnieniu temacie.
Do odwołania jedynym dostępnym szablonem forum jest SubSilver.
Na razie tyle ogłoszeń parafialnych. Czas na doszlifowanie ustawień.
gorat - 26 Marca 2006, 20:41
Pierwszy błąd: "Dzisiaj" w dacie. Niby się przyzwyczajam, ale irytuje. Nie rozumiem daty ("Co to za licho? Żadnych cyferek, roku, dnia, miesiąca... Pomyłka?").
Font duży, ale niektórym to może być przydatne. Mi nie wadzi.
I co to jest to dodawanie komentarzy do postów?
Wiem, wiem, powtarzam się, ale wytrzymać nie mogę
Edit: polecam też sprawdzić odstęp między postami. Nacisnąłem niby raz, ale wyskoczyły dwa
Edit2: ważne tematy są sortowane alfabetycznie. Może dezorientować.
Logan - 26 Marca 2006, 20:50
W którym miejscu widzisz dodawanie komentarzy? Za diabła czegos takiego dopatrzeć się nie mogę...
Romek P. - 26 Marca 2006, 20:50 Temat postu: Re: Update forum.
Logan napisał/a | W dniu dzisiejszym udało mi się znaleźć czas i komputer z szybkim łączem. W zwiążku tym dokonałem update forum do wersji 1.12.5 by Przemo. Wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że udało mi się to wykonać poprawnie, jednakże wszelkie błędy proszę sygnalizować w poświęconym temu zagadnieniu temacie.
Do odwołania jedynym dostępnym szablonem forum jest SubSilver.
Na razie tyle ogłoszeń parafialnych. Czas na doszlifowanie ustawień. |
Już myślałem, że rewolucja jakaś...
Mam taki problem: strona forum wyjeżdża mi poza monitor. I żeby np. odpowiedzieć, albo doczytać cudzy tekst, muszę suwaka używać. To sie przestawia gdzies w moim Lisku, czy taka uroda Forum i bedę musiał się z tym pogodzić?
No i cytowanie nie działa, Logan, bo pisząc posta, wcisnąłem Cytuj.
gorat - 26 Marca 2006, 21:00
Logan napisał/a | W którym miejscu widzisz dodawanie komentarzy? Za diabła czegos takiego dopatrzeć się nie mogę... |
Przy każdym poście oprócz prostokącika posta (link do niego, lewy górny róg) jest obecnie też bardziej na lewo prostokącik ze strzałką. I o tym mówię
Edit: tego prostokącika nie ma przy własnych postach.
Romek: widzisz coś, co mogłoby rozpychać? I czy na wszystkich stronach tak jest? (Np. na głównej, w spisach tematów itd.)
Romek P. - 26 Marca 2006, 21:06
gorat napisał/a | Romek: widzisz coś, co mogłoby rozpychać? I czy na wszystkich stronach tak jest? (Np. na głównej, w spisach tematów itd.) |
Nie widze, niczego, co mogłoby to powodować - to wygląda u mnie, jakbym miał niedopasowaną rozdzielczośc, choć przed zmiana strona ładowała się normalnie.
I tak, ja to mam na wszystkich stronach i w wątkach, które sprawdziłem.
Chyba jest tez jakiś problem z powiadamianiem, bo ja mam poustawianie powiadomienia, i np. teraz napisałeś goracie posta, ale powiadomienie do mnie nie dotarło.
Iscariote - 26 Marca 2006, 21:10
Czy ktoś mi może powiedzieć co to się tu porobiło.. albo się robi ciągle...?
Logan - 26 Marca 2006, 21:11
goracie, z tego co widzę to komentarze mogą dodawać tylko modzi i admini. Jak tylko dogrzebię się to wyłączę to.
Romek P. - 26 Marca 2006, 21:13
Logan napisał/a | goracie, z tego co widzę to komentarze mogą dodawać tylko modzi i admini. Jak tylko dogrzebię się to wyłączę to. |
Melduję, że strona ładuje mi się w normalnej szerokości
gorat - 26 Marca 2006, 21:16
Romek P. napisał/a | Chyba jest tez jakiś problem z powiadamianiem, bo ja mam poustawianie powiadomienia, i np. teraz napisałeś goracie posta, ale powiadomienie do mnie nie dotarło. |
Ja z kolei widzę, że ustawienia użytkowników częściowo zostały pokasowane (?) i jest dodatkowy panel: preferencje na dole głównej strony po prawej.
Romek P. - 26 Marca 2006, 21:34
gorat napisał/a | Romek P. napisał/a | Chyba jest tez jakiś problem z powiadamianiem, bo ja mam poustawianie powiadomienia, i np. teraz napisałeś goracie posta, ale powiadomienie do mnie nie dotarło. |
Ja z kolei widzę, że ustawienia użytkowników częściowo zostały pokasowane (?) i jest dodatkowy panel: preferencje na dole głównej strony po prawej. |
A ja mam znowu za szeroka stronę?
gorat - 26 Marca 2006, 21:36
Oj, Logan,co tam ustawiasz? Oczopląsu dostaję...
Prosiłbym tak, jak było, żadnych HP...
Logan - 26 Marca 2006, 21:42
Nie można się pobawić?
Cholercia, zniknęła moja ulubiona zielona mordka....
gorat - 26 Marca 2006, 21:45
Nooo, my wiemy, że dzieci w tym wieku lubią się bawić
Która zielona? Mrgreen nadal cieszy oko...
Romek P. - 26 Marca 2006, 21:52
Teraz zauważyłem, że zniknęła też ilość postów przy użytkowniku Nie wiem, czy to potrzebne komuś, ale skoro zauważyłem, piszę...
gorat - 26 Marca 2006, 21:55
Zniknęło także "Skąd" wydawałoby się neutralne...
Czy blokada przed zapisywaniem stron forum jest celowa?
GAndrel - 26 Marca 2006, 21:58
Pojawiły się za to loga systemu i przeglądarki. Ja jestem za pozostawieniem. ;) Bo logo Debiana ładne jest. :)
Anonymous - 26 Marca 2006, 22:01
GAndrel napisał/a | Pojawiły się za to loga systemu i przeglądarki. |
A ja właśnie miałam zapytać, po co to?
NURS - 26 Marca 2006, 22:01
jeez, nie nadążam za zmianami. na gorze strony głównej było - postów od ostatniej wizyty, teraz też jest, ale nie ma liczby
GAndrel - 26 Marca 2006, 22:03
Żeby było wiadomo komu słać wirusy, robaki i rootkity. ;>
gorat - 26 Marca 2006, 22:04
Miria napisał/a | A ja właśnie miałam zapytać, po co to? |
Jak to co? Wielki Brat czuwa
Postuluję o przywrócenie daty rejestracji i (niekoniecznie) liczby postów - łatwiej skontrolować, czy dany (uży)szkodnik już się przywitał
Edit: Gandrel, dobre dobre
Anonymous - 26 Marca 2006, 22:07
Data przyłączenia: 18 styczeń. Nie pamiętam, jak było poprzednio, ale ta data nie brzmi po polsku.
gorat - 26 Marca 2006, 22:10
Zmień format daty na cyfrowy. Pomoże radykalnie.
[ Komentarz dodany przez: Logan: 26 Marzec 2006, 22:12 ]
Ciekawe czy działa tak jak myślę że działa...
Logan - 26 Marca 2006, 22:13
goracie, teraz robotę moderatorską masz ułatwioną... Fajna funkcja to dodawanie komentarzy...
gorat - 26 Marca 2006, 22:14
Komentarz Logana się mi wpisał. Wycofuję się z edycji.
Album poszedł w pi**u.
Edyt: ślepota
Lu - 26 Marca 2006, 22:17
Napisałam cholernie ładnego posta który miał być oficjalnym komentarzem Pyrkonu. Kliknęłam "wyślij" i tyle go widziano. Wrrrrr.....
Wiem że zmiany są trudne i mam nadzieję że to przejściowe....
Data: nie podoba mi się "dzisiaj" i "wczoraj" zamiast daty.
gorat - 26 Marca 2006, 22:18
Logan - dzięki za info
Trzeba ino edycję komentowanych postów zablokować, bo to idzie tekstem otwartym - user może pogrzebać Tak jak przy dawnym fahrenheitowym "zielonym" wpisie.
BTW: są tam znaczniki, z których normalny user nie może korzystać, ergo: próba edycji posta musi się skończyć ich wywaleniem. I konsekwencjami w razie zauważenia braku.
NURS - 26 Marca 2006, 22:18
nieśmiało proponuje powrócic do układu danych z poprzedniego okresu, bez tych pasków.
NURS - 26 Marca 2006, 22:19
niniejszym dziekuje za szybką reakcję
Logan - 26 Marca 2006, 22:19
Lu napisał/a | Data: nie podoba mi się dzisiaj i wczoraj zamiast daty. |
Pracuję nad tym... Litości...
|
|
|