To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Zapowiedzi, czyli na co czekamy

Stone D - 30 Stycznia 2006, 23:57
Temat postu: Zapowiedzi, czyli na co czekamy
Czy ktoś posiada jakieś informacje na temat terminu wydania drugiego tomu, bo jestem w połowie pierwszego i już mi smutno, że się skończy.
Henryk Tur - 31 Stycznia 2006, 09:05

SPRAWDZAJ NA STRONIE WYDAWCY. JA TEŻ CZEKAM NA DRUGI TOM.
UPS, JA NIE KRZYCZĘ, CAPS LOCK MI SIĘ ZABLOKOWAŁ ( ?! )

gorat - 31 Stycznia 2006, 10:53

Hansag napisał/a
UPS, JA NIE KRZYCZĘ, CAPS LOCK MI SIĘ ZABLOKOWAŁ ( ?! )

A może to któryś shift, bo też miałem wczoraj coś takiego?

Romek P. - 31 Stycznia 2006, 21:43
Temat postu: Re: Pan Lodowego Ogrodu
Stone D napisał/a
Czy ktoś posiada jakieś informacje na temat terminu wydania drugiego tomu, bo jestem w połowie pierwszego i już mi smutno, że się skończy.

Jak rozmawiałem z Jarkiem na Falkonie, to mówił o jesieni 2006.

Wiedźma - 31 Stycznia 2006, 22:08
Temat postu: Re: Pan Lodowego Ogrodu
Romek P. napisał/a
Stone D napisał/a

Jak rozmawiałem z Jarkiem na Falkonie, to mówił o jesieni 2006.

To samo mówił na swoim spotkaniu autorskim.

NURS - 31 Stycznia 2006, 23:22

i dobrze, nie poganiajcie przypadkiem człowieka, bo dobrze pisać, znaczy mieć czas na przemyślenie i poprawki.
Last Viking - 10 Lutego 2006, 15:48

Ja też z niecierpliwością czekam na tom II :D

Jestem pod wielkim wrażeniem powieści, tym bardziej że świat stworzony przez Grzedowicza ma wiele wspólne z mitologią wikingów. :wink: Planeta nazwana jest Midgard, co oznacza jeden z 9 światów akurat zamieszkany przez ludzi. Są odwołania do Odyna(jednooki mędrzec), jest o pieśniach bogów, jest o drzewie życia.
Czyli wszystko to co wikingowie lubią najbardziej :D

Miałem okazję być na spotkaniu autorskim z Grzędowiczem (Falcon 2005) i pamiętam jak opowiadał o realizmie w opisywaniu świata. To wszystko o czym Jarek mówił faktycznie ma odzwierciedlenie w powieści.
Byłem pod wrażeniem szczegółów, realizmu opisywanego świata. Począwszy od ubioru, poprzez opis broni, aż po środki transportu w tym quasi średniowiecznym świecie są doprowadzone do perfekcji.

Wszystko okraszone, swabodnym wciągającym w fabułę stylem.
Pisane krótkimi zdaniami, ale niezwykle treściwymi.
Aha! No i fascynacja obrazami Boscha... :D

IMO jedna z najlepszych powieści 2005 roku.

Angelus - 13 Lutego 2006, 16:19

Pozwalam sobie podzielić się z Wami swymi bezpośrednimi wrażeniami po lekturze tejże powieści. To post napisany jakiś czas temu, lecz nadal aktualny, ponieważ czuję to samo i czekam na więcej. :D
"Skończyłam wczoraj "Pana Lodowego Ogrodu" i jest mi smutno z tego powodu, bo mam apetyt na więcej. Rozochociłam się. :wink:
Książka jest wspaniała! Jestem pod wielkim wrażeniem i długo nie mogłam dojść do siebie po finale tomu 1. Zakończenie mnie zaskoczyło, zafascynowało, zaintrygowało i wkurzyło, bo takich rzeczy się nie robi, tzn robi się, ale ja nie lubię. :wink: No i teraz wyobraźnia podsuwa mi różne wersje dalszego ciągu i ciekawość mnie dobija. Pożądam tomu 2! :D Czuje się - jak po przeczytaniu ostatniego wydanego tomu "Mrocznej Wieży" Kinga - głód .To samo uczucie głodu. Kiedy uda mi sie go zagłuszyć? :( Podoba mi się sposób, w jaki autor wykreował świat swej powieści, dbałość o detale, żywe postaci, ciekawa fabuła, zagadki, tajemnice i fantastyczne stworzenia; bogactwo, które sprawia, ze ten świat ożywa na naszych oczach, oddycha, pachnie, porusza się, żyje. Fascynująca podróż i fascynujący Wędrowiec. Co będzie dalej? Czy Vuko wypełni misję? Będę mu wiernie kibicować i towarzyszyć w jego podróży. Mam nadzieję, ze finał ksiązki to jeszcze nie koniec jego wędrówki. :wink: "

mawete - 17 Lutego 2006, 11:45

Ja też czekam, ale mam nadzieję że Jarek rozwinie też opowiadanko z tomu "Deszcze niespokojne".

Cytat
Marysia mała.
*beep* miała.
*beep* jasnego jak śnieg.
Gdziekolwiek biegła
Marysia mała
*beep* rozsadzał jej łeb.

(oklaski)

Angelus - 7 Kwietnia 2006, 12:34

Chyba oślepłam bo nie widzę aby Grzedowicz miał swój temat. :? A jak dałam "szukaj" to tylko w konkursie Nautilusa mi wyskoczył. :( Przykre. :cry:

Właśnie czytam Opowieść terapeuty z Księgi jesiennych demonów i poprostu niszczy! :bravo :mrgreen: Nie wiem jak Ten facet to robi ale każde zdanie w jego książkach ma znaczenie, jest dopracowane, potrzebne,bardzo trafnie opisuje ludzkie emocje, myśli z psychologicznego punktu i chwilami czuję jakby czytał moje myśli, właził do mojej głowy i obnażał najbardziej skrywane lęki i myśli.Przerażające i genialne zarazem! :bravo

hrabek - 12 Lutego 2007, 13:36

Szukajac czegos innego znalazlem ten watek. Poczytalem i szybkie kalkulacje uzmyslowily mi, ze jesien 2006 juz dawno minela. Czy ktos juz zna termin ukazania sie drugiego tomu powiesci?
Kruk Siwy - 12 Lutego 2007, 13:38

Autor?
Czarny - 12 Lutego 2007, 13:48

Wydawca? :wink:
hrabek - 12 Lutego 2007, 13:51

Kruku, ehh... przeciez dzisiaj pisalem nawet. I dyskutowales ze mna :mrgreen:
Imc Grzegowicz niejaki.

Edit: wstydzilibyscie sie wszyscy. Zeby nie wiedziec, kto napisal najlepsza ksiazke roku 2005 wedlug czytelnikow SFFiH, do ktorych przeciez sie zaliczacie?
Wydawca to Fabryka Slow.

Adashi - 12 Lutego 2007, 13:55

http://katedra.nast.pl/ks...o-Ogrodu-tom-2/
Haletha - 12 Lutego 2007, 14:00

O rany, Grzędowicz ma dwa tematy, z czego jeden poświęcony dacie wydania jego książki...
Czarny - 12 Lutego 2007, 14:02

Kruk ironicznie odpowiedział, że może Autor zna termin. Nie pytał o jakiego autora chodzi :wink:
Słowik - 12 Lutego 2007, 14:03

Nie, ten jest o Grzegowiczu niejakim.
hrabek - 12 Lutego 2007, 14:08

Aaa... w tej zlosci na was nie wyczailem ironii. Czasami tak mam, znaczy z reguly. Jak nie dostane ironia miedzy oczy, to nie wiem o co chodzi.

A jeszcze sie walnalem w nazwisku i sie Slowik ze mnie smieche. A zeby was reumatyzm poskrecal teraz. Ale tylko 5 minut, bo za bardzo was lubie ;P: :twisted:

Edit: smieje, kur*a, smieje. Co za dekiel, no. 4 dni bez forum i juz nie potrafie porzadnie pisac nawet. Musze znowu zaczac czytac swoje posty przed wyslaniem. Az wyboldowalem jaki to ja glupi jestem ;)

Słowik - 12 Lutego 2007, 14:17

Piąteczka count :D
hrabek - 12 Lutego 2007, 14:18

Haletha: to to nic, widzialem w Pikniku temat Ziemianskiego, z jakimis starymi wpisami. Inny niz ten, w ktorym ostatnio sie wpisywali.
Haletha - 12 Lutego 2007, 14:20

A tak, on tez ma dwa tematy:)
hrabek - 12 Lutego 2007, 14:24

To co? Bedzie laczenie? :)

Tak ontopicznie: zobaczylem w linku Adashiego, ze drugi tom jest zapowiedziany na "blizej nieokreslony rok 2007". Co znaczy, ze mozemy jeszcze troche poczekac :(
I tak dobrze, ze nie czytalem od razu jak wyszlo tylko z rocznym poslizgiem.

Haletha - 12 Lutego 2007, 14:27

Ja nie umiem łączyć. Może Gorat?:)
Adashi - 12 Lutego 2007, 14:29

http://www.fabryka.pl/zap...ffs=20#searchkk

u źródła daty wydania brak

edit: ale znalazłem to!!!

http://www.fabryka.pl/zap...ffs=10#searchkk

:bravo :bravo :bravo

Słowik - 12 Lutego 2007, 14:36

Łohoho.
Ostatni zjazd, dobre hehe. Cicha woda...

Rafał - 12 Lutego 2007, 14:39

Robert Schmidt Ostatni zjazd przed Litwą t.1 data wydanie 2007 seria bestsellery polskiej fantastyki. No, no, a tu cisza jak makiem zasiał.
Słowik - 12 Lutego 2007, 14:46

Bo tu o Grzegowiczu, tfu, o Grzędowiczu jest. O NURSie jest u NURSA :D
Adashi - 12 Lutego 2007, 14:48

Cytując pana Zagłobę "nie chwaląc się to jam uczynił" takie zamieszanie :mrgreen:
hrabek - 12 Lutego 2007, 14:54

Slowik, grrr :evil: :twisted: ;P:

Partner forum