Kupię, sprzedam, wymienię - Kupię Gwiezdny pył.
elam - 28 Marca 2015, 18:29 Temat postu: Kupię Gwiezdny pył. Kupiłabym "Gwiezdny pył" Gaimana. W stanie dobrym i w cenie ... do negocjacji No, powiedzmy, około 25 zł.
Nigdzie nie mogę znaleźć.
Rafał - 30 Marca 2015, 06:47
O kurczę, co się dzieje z tą książką??? Na aledrogo jeden egzemplarz buchnięty z biblioteki cwaniak za 130 zł oferuje. W sumie nie ruszyła mnie nic, a nic, taka sobie, ale ja może Gaimana z reguły średnio trawię.
thinspoon - 30 Marca 2015, 06:57
O. Aż taki rarytas się z GP zrobił?
Luc du Lac - 30 Marca 2015, 09:11
Rafał napisał/a | O kurczę, co się dzieje z tą książką??? Na aledrogo jeden egzemplarz buchnięty z biblioteki cwaniak za 130 zł oferuje. W sumie nie ruszyła mnie nic, a nic, taka sobie, ale ja może Gaimana z reguły średnio trawię. |
bo to słaba książka jest
kolejny przykład lepszego filmu od książki
Fidel-F2 - 30 Marca 2015, 09:30
Film rewelacyjny
Romek P. - 30 Marca 2015, 11:58
Dołączę do bractwa uważającego książkę za przeciętną, a film za znakomity. Przy czym ja najpierw poznałem inne książki Gaimana, potem obejrzałem GP w postaci filmu, sięgnąłem po książkę, no bo zwykle pierwowzory bywają lepsze, a Gaiman pióro ma... i przeżyłem okrutny, bolesny szok
Książka nie jest zła, ale jest, jakby to rzec, pierdołowata? Zbyt grzeczna? Film zyskał nie tylko na tym, że coś pokazuje, także na odfiltrowaniu bolesnych głupot
Rafał - 30 Marca 2015, 12:10
Znakiem tego mówicie, że trzeba by film zobaczyć, hm, jak trza, to trza
Adon - 30 Marca 2015, 22:01
elam, poczekaj trochę, w tym roku ma być wznowienie.
elam - 2 Kwietnia 2015, 19:08
OK poczekam..
No właśnie absurd i abstrakcja, jeśli chodzi o dostepność książki - chyba prawdziwy gwiezdny pył łatwiej kupić
Ja najpierw zobaczyłam film. Potem przeczytałam opowiadania, Nigdziebądź, Amerykańskich bogów, i przy Chłopakach Anansiego już wpadłam całkowicie. I tylko tego Gwiezdnego pyłu w postaci książkowej mi brakuje. Mówicie, że film lepszy ?
Ale ja w sumie lubię grzeczne głupotki.
Luc du Lac - 2 Kwietnia 2015, 19:29
chłopaków A. nie czytałem
ale gwiezdny Pył jest zupełnie inną ksiązką nniż Nigdzieb. i A. bogowie
znacznie słabszą
jeśli mnie pamięć nie myli to Gwiezdy pył był pierwszą książką Gaimana w polszy - przeczytałem i odłożyłem Gaimana na dłuższy czas
gorat - 2 Kwietnia 2015, 20:21
elam, tutaj na pewno jest dostępny. Brak problemów z zaopatrzeniem. Wcale nie musisz czekać!
elam - 2 Kwietnia 2015, 23:19
precz z Amazonem
Chłopaków Anansiego polecam. Moja ulubiona, jeśli chodzi o NG
elam - 7 Października 2015, 18:22
nadal : kupię Gwiezdny pył
najchętniej wydanie MAGa z 2007, twarda okładka z obwolutą
nima nima nigdzie nima na allegro bywa ale w takich chorych cenach że...
ewentualnie wymienię na coś...
Adon - 7 Października 2015, 22:16
MAG uspokaja, że będzie, tylko przesunęli na nowy rok, bo im się nie zmieściło w planie wydawniczym. Też chcę twardą oprawę, bo mam paperbacka.
elam - 8 Października 2015, 20:51
dużo im się nie zmieściło, Aaronovitch też [zapowiadany na luty 2015] a ja juz nie mogę się doczekać
Adon - 9 Października 2015, 08:35
No i Danielewski. Ale wyczekiwany przez wszystkich Butcher wreszcie ruszył.
|
|
|