To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Spodenki - HoKoSZ, czyli Horrorrowy Konkurs Szortowy - do 27.04 - 21.00

Matrim - 7 Kwietnia 2014, 10:49
Temat postu: HoKoSZ, czyli Horrorrowy Konkurs Szortowy - do 27.04 - 21.00
Słuchajcie, słuchajcie!

W wątku obok na lekturę czekają świeżutkie teksty, autorzy otarli pot, odłożyli rozgrzane pióra, odetchnęli i teraz co pięć minut odświeżają wyniki, sprawdzając, czy już biją konkurencję. A zatem... Żeby nie było Wam zbyt leniwie i błogo...

Padam padam bam pszzz...

OGŁASZAMY KOLEJNY KONKURS!
Srutututu tutu!

Wyjątkowy, ale o tym niżej...

Zasady są następujące...

Temat: "Pierwsza krew, czyli debiut wampira"
Termin: 20 kwietnia 2014 roku.
Objętość tekstu: 4000 - i ani kropki więcej*. Będę sprawdzał i zwracał do poprawek, nie ma letko.

I najważniejsze: NAGRODĄ DLA ZWYCIĘZCY (tak, pierwszy raz w naszej nowej historii) jest wydana niedawno antologia "Księga wampirów". Prawdziwa, ręcznie kartkowalna książka, którą Latająca Holera objęła patronatem.

* A każdy kto spyta, "czy ze spacjami" albo "czy tytuł wlicza się do limitu", dostaje automatycznie tysiąc znaków mniej. Albo publiczną chłostę, jeszcze się zastanowimy ;P:

Fidel-F2 - 7 Kwietnia 2014, 10:52

dodatkowo nie dodałeś zasady dodatkowej, nie wiem czy tak można
Agi - 7 Kwietnia 2014, 10:54

Fidel-F2, dodatkową zasadą jest: tekst ma być dobry! ;P:
Matrim - 7 Kwietnia 2014, 11:05

Fidel-F2, bo jak się dodaje kwasu do zasady, to się wszystko zobojętnia, a tego nie chcemy.
Fidel-F2 - 7 Kwietnia 2014, 11:16

Agi, to wyśle mu tylko baranek.
Agi - 7 Kwietnia 2014, 11:33

Fidel-F2, ciebie też stać na dobry tekst, nie poddawaj się.
Fidel-F2 - 7 Kwietnia 2014, 11:35

a na co mi księga wampirów? nie mam kominka
Agi - 7 Kwietnia 2014, 11:49

a sukces, sława i piszczące fanki? :wink:
Fidel-F2 - 7 Kwietnia 2014, 11:53

no tak, racja
Starscreem - 7 Kwietnia 2014, 12:04

Fanki są - zwarte i gotowe do piszczenia

Ale żeby wampiry... Wampiry są passe...

Edit.
Matrim napisał/a
autorzy (...) teraz co pięć minut odświeżają wyniki, sprawdzając, czy już biją konkurencję.

No i mnie zdemaskował... :oops:

Goria - 7 Kwietnia 2014, 12:16

Ha. Fajne :) !!!!

może przez to, ze jestem przed, ale tak jakoś absurdalnie skojarzyło mi się z okresem i starymch kawałami o parzeniu tamponów jak torebki herbaty :?

Pierwsza krew wampira to nie jest krew tego kto go przeobraża? Czy on wtedy nie jest jeszcze w pełni wampirem?

mesiash - 7 Kwietnia 2014, 13:29

Czaga, Rambo (C) też miał swoją "pierwszą krew", która de facto nią nie była.
Goria - 7 Kwietnia 2014, 20:45

najlepszy film z całej serii (moja opinia)
baranek - 8 Kwietnia 2014, 19:12

I to jest bardzo słuszna koncepcja. Zawsze mówiłem - jedne szorty się czyta i ocenia, drugie w tym samym czasie się pisze. Bardzo słuszna ona jest, ta koncepcja. Nawet jeśli to tylko jednorazowy wyskok.
Matrim - 9 Kwietnia 2014, 12:24

No nareszcie jakieś głosy radosne! ;P:
Fidel-F2 - 9 Kwietnia 2014, 12:48

hej, mój też był radosny
Matrim - 9 Kwietnia 2014, 13:27

... jak ogień buzujący w kominku? ;P:
Lowenna - 9 Kwietnia 2014, 20:45

https://www.youtube.com/watch?v=M53rgEXc1zw
Przez Was zatęskniłam za takim ciepełkiem :|

Matrim - 14 Kwietnia 2014, 18:36

Ej, to może chociaż jakiś sygnał, że jakiś tekst przyjdzie, co? :)
Matrim - 19 Kwietnia 2014, 18:06

Teksty zbieramy do 21, dnia jutrzejszego, bo jak widać pewien istotny szczegół umknął...
Matrim - 20 Kwietnia 2014, 19:42

No dobra - święta są, pewnie nie macie głowy do pisania, bo tylko te żurki i mazurki, więc decyzją rady naczelnej przesuniemy termin o tydzień. Czyli: kolejna niedziela, 27 kwietnia, godzina 21.

Teksty już przekazane można oczywiście dodatkowo zredagować. Albo napisać kolejne, ku chwale ojczyzny i piskom fanek.

Goria - 21 Kwietnia 2014, 09:55

Może też zmienić w informacji na górze forum?
CzterySilnia - 21 Kwietnia 2014, 12:34

Ufff, już myślałem, że zaspałem
Rodion - 21 Kwietnia 2014, 12:51

nie tylko Ty
terebka - 22 Kwietnia 2014, 16:44

Niech tam, się skuszę bo się Starscreem myli. Wampiry nigdy nie będą passe. Passe są mientkie cudaki udające wampiry.
Starscreem - 23 Kwietnia 2014, 00:54

terebka napisał/a
Niech tam, się skuszę bo się Starscreem myli. Wampiry nigdy nie będą passe. Passe są mientkie cudaki udające wampiry.

Hm... Może i tak być... Wszędzie tylko te idealnie nażelowane grzyweczki i słodkie dzióbki :evil:
Ale jakby się komuś udało wskrzesić Emila Regisa, to bym się nie skarżyła ;)

terebka - 27 Kwietnia 2014, 15:35

Czytam właśnie "Percepcję" Żambocha by się natchnąć do stworzenia szorta. To też zdecydowanie nie są wampiry z mojej bajki. Gdyby główny bohater był, na ten przykład, szalonym Minionkiem, nie dostrzegłbym większej różnicy. Wampira, gdy się go spotka, czy się o nim przeczyta, nie powinno się dać pomylić z nikim ani niczym innym. Patrzysz, i wiesz: to nie może być nic innego, niż wampir.
Matrim - 27 Kwietnia 2014, 20:37

Pół godziny zostało, akurat tyle czasu, żeby jakiegoś drabla zmajstrować. Albo innego blurba, czy tam coś. Byle był wampir i debiut i co tam Wam jeszcze do głowy przyjdzie.

Partner forum