To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Prośba o recenzję

siwiak - 20 Kwietnia 2013, 22:07
Temat postu: Prośba o recenzję
Drodzy Wszyscy,
Poszukuję osoby chętnej do zrecenzowania książki sci-fi. Okazuje się, że prasa branżowa odmawia recenzji "bo self-publiushing jest blee". Niezależnie od jakości tekstu.
Książka w klimacie najbardziej chyba zbliżonym do Neala Stephensona, nie ma bum bum w kosmosie i superherosów ziejących laserami z wszystkich otworów ciała. Thriller sci-fi o naukowcu i odkryciu naukowym napisany przez parę naukowców, aczkolwiek pozytywnie odbierany przez laików spoza opisywanej branży.
Chętnemu/ej z przyjemnością przekażę bezpłatną kopię e-booka w formacie pdf lub EPUB.
Nie wklejam linka do książki, bo nie chciałbym, żeby mój post został odczytany jako prymitywna kryptoreklama. Zależy mi na obiektywnej recenzji jako źródle informacji dla forumowiczów, a zakładanie kont na forach, żeby samemu piać nad sobą uważam za obrzydliwe.

pozdrawiam,
Marian Siwiak

Fidel-F2 - 20 Kwietnia 2013, 22:13

Przeczytałem fragmenty na Esensji i trzeba powiedzieć, że jest całkiem nieźle.
Kruk Siwy - 20 Kwietnia 2013, 22:14

Duże to? Ile znaków?
siwiak - 20 Kwietnia 2013, 23:00

@Kruk Siwy: Nieduże, 150 000 znaków ze spacjami.
@Fidel-F2 - na esensji jest nasze debiutanckie opowiadanie. Tu piszę o książce. (po krótkiej walce wewnętrznej dodam, że wg. czytelników lepszej od opowiadania pod każdym względem).
m.

Kruk Siwy - 20 Kwietnia 2013, 23:12

No to jeszcze nie powieść. Czyli mogę spróbować przeczytać mimo mojej niechęci do sylabizowania z ekranika. Czy napiszę recenzję - nie obiecuję. Zainteresował mnie fakt, że oboje piszący są naukowcami. To dobrze rokuje, ale to tylko punkt wyjścia.
Sauron - 21 Kwietnia 2013, 09:07

Ja chętnie przeczytam, recenzję też napiszę, o ile tylko znajdę czas.
siwiak - 21 Kwietnia 2013, 13:15

Bardzo dziękuję za propozycje.
W mojej sytuacji "jak znajdę czas" jest po prostu nie do przyjęcia. Naprawdę potrzebne mi recenzje środowiska i uzależnianie ich od czynników, na które nie mam wpływu, byłoby w mojej sytuacji nierozsądne.
"Jak uznam, że warto" z kolei jak najbardziej. Wtedy moja w tym głowa, żeby zapewnić czytelnikowi doznania, po których z pieśnią na ustach rzuci się do recenzowania. Jeden e-book powędrował do Kruka, ale mam jeszcze parę na dysku.

pozdrawiam,
m.

Partner forum