Konwenty dawno minione - Pyrkon 2013, 22-24 marca, Poznań
baranek - 9 Lutego 2013, 13:57 Temat postu: Pyrkon 2013, 22-24 marca, Poznań Się ktoś wybiera?
Agi - 9 Lutego 2013, 14:05
Prawdopodobnie będę w sobotę.
joe_cool - 9 Lutego 2013, 15:31
Wybieram się, ale nie wiem, czy dojadę, bo może mi wyskoczyć niespodziewana praca w pyrkonowy weekend...
baranek - 9 Lutego 2013, 20:51
Pytam, bo poważnie rozważam ewentualność zostania punktem programu, a nie chcę się przy pustej sali wygłupiać
Agi - 9 Lutego 2013, 20:52
baranku, w którym dniu konwentu planujesz występ?
baranek - 9 Lutego 2013, 20:56
Jeszcze nie wiem. Pomysł jest bardzo świeży. Wczorajszy. Dopiero rozmawiamy. Ale jak tylko będę wiedział na pewno, nie omieszkam się pochwalić.
Agi - 9 Lutego 2013, 20:58
Poczekam.
Lowenna - 10 Lutego 2013, 09:29
Istnieje pewne prawdopodobieństwo, że przyjdę na Twoją prelekcję, baranku
charande - 11 Lutego 2013, 09:37
Nie dam rady przyjechać do Poznania w tym roku. Wrrr
charande - 11 Lutego 2013, 19:31
To się nazywa szybka zmiana decyzji. Właśnie dostałam informację, która się kwalifikuje jako szok sezonu, i jadę
baranek - 11 Lutego 2013, 19:55
charande, zaszokuj mnie, zaszokuj!
charande - 11 Lutego 2013, 20:40
baranek, wyjaśnienie podałam u siebie w wątku autorskim
lucek - 12 Lutego 2013, 12:43
Ja się wybieram
ilcattivo13 - 12 Lutego 2013, 16:43
lucek - a gdzie się nie wybierasz? Chyba tylko w Nidzicy jeszcze Cię nie widziałem. I na Nordconie, ale to pewnie tylko dlatego, że na żadnym jeszcze nie byłem
Chal-Chenet - 12 Lutego 2013, 19:06
Pewnie przyjadę.
Pyrkonetka - 13 Lutego 2013, 17:06
To ja może, aby nie zaśmiecać forum nowym wątkiem, zachęcę wszystkich odważnych do wysyłania punktów programu (do 22 lutego macie czas). Pustych sal się nie obawiajcie! Przy 6500 osób na pewno znajdzie się ktoś z podobnymi zainteresowaniami
Aby Was dodatkowo zachęcić, zaznaczę, że w tym roku budynek Międzynarodowych Targów Poznańskich będzie otwarty i czynny całą dobę. Wszelkie sesje, LARP-y, rozgrywki na planszy nie zostaną już przerwane przez nagłe wybicie północy.
Wszelkich informacji szukajcie proszę na naszej oficjalnej stronie: www.pyrkon.pl
No i oczywiście za stworzenie punktów programu należą się zniżki, ale to chyba mniej ważne, niż dzielenie się swoją wiedzą
Agi - 13 Lutego 2013, 17:32
Pyrkonetko, czy miałaś jakiś problem z zapoznamiem się z Regulaminem forum i zastosowaniem do obowiązujących tu zasad?
savikol - 5 Marca 2013, 08:55
Jadę na konwent po, bagatela, 11-letniej przerwie. Ciekaw jestem, jak w tym czasie zmienił się fandom. Duda jeszcze żyje? Nadal panuje zwyczaj mówienia sobie na Ty?
I dlaczego mam prowadzić punkt programu o 10 rano? Na dawnych konwentach o tej godzinie wszyscy dogorywali. Życie konwentowe o świcie? To jakaś nowa tradycja?
Witchma - 5 Marca 2013, 08:58
savikol napisał/a | Życie konwentowe o świcie? To jakaś nowa tradycja? |
Może zmierzch się teraz źle kojarzy
Agi - 5 Marca 2013, 09:15
Kto jeszcze się wybiera na Pyrkon?
Darth_Franek - 5 Marca 2013, 09:20
savikol napisał/a | Duda jeszcze żyje? |
Chodzi o tego "barda"? Mam chyba nawet jakieś tomiki. Chyba jakoś "Kapitan XAR", czy podobnie. Mnie też ciągnie na jakiś konwent. Po ilu? Na ostatnim, to chyba gdzieś w Gdańsku byłem z walizą pełną warhamerowych figurek (przeszło mi już dawno). Będzie z 10-12 lat temu nazad.
Cytat | I dlaczego mam prowadzić punkt programu o 10 rano? Na dawnych konwentach o tej godzinie wszyscy dogorywali. Życie konwentowe o świcie? |
Z mojej pamięci wyłaniają się podobne wspomnienia .
Farin - 5 Marca 2013, 17:31
Ja w sobotę będę online. co prawda już w piątek pewnie będę w Poznaniu ale na samym Pyrkonie będę dnia następnego.
BTW jedzie ktoś z Łodzi albo przez łódź przejeżdża ? Czy wszyscy pociągiem ?
Agi - 5 Marca 2013, 17:56
W sobotę na Pyrkonie będzie miała miejsce premiera Antologii krótkich i bardzo krótkich opowiadań fantastycznych "Szortal fiction"
Naszej antologii, forumowej.
Szczegóły w oddzielnym wątku
terebka - 6 Marca 2013, 17:00
Już poczyniam kroki by w sobotę być w Poznaniu. Nie wiem, czy poczynania te osiągną zamierzony skutek - gorąco wierzę, że tak.
Pyrkonetka - 7 Marca 2013, 16:23
savikol napisał/a | I dlaczego mam prowadzić punkt programu o 10 rano? Na dawnych konwentach o tej godzinie wszyscy dogorywali. Życie konwentowe o świcie? To jakaś nowa tradycja? |
Dobra, to ja może odpowiem - pomimo znacznych zmian w festiwalach i konwentach fantasy, niektóre rzeczy pozostają niezmienne - są nimi Duda, mówienie sobie na "Ty" i rodzinna atmosfera panująca wśród uczestników
Natomiast kilka rzeczy uległo znacznej zmianie, między innymi to, że program jest znacznie bogatszy (na Pyrkonie całodobowy).
A przy okazji, cały program jest już dostępny tutaj:
PROGRAM
charande - 8 Marca 2013, 01:56
Cytat | I dlaczego mam prowadzić punkt programu o 10 rano? |
Ojtam, ja mam DWA punkty programu o 10, bynajmniej nie wieczorem
Cytat | Może zmierzch się teraz źle kojarzy
|
Sauron - 12 Marca 2013, 20:56
Przeczytałam program, za dużo fajnych rzeczy w tym samym czasie
baranek - 13 Marca 2013, 09:56
Sauron, czyżby dwoje toruńskich użytkowników forum musiało jechać do Poznania, żeby się, nomen omen, poznać w realu?
Romek P. - 13 Marca 2013, 11:25
Ja też mówię o historiach alternatywnych w sobotę o 10... i nikt nie przyjdzie
Darth_Franek - 13 Marca 2013, 12:33
Cytat | Cafe Tango Krzysztof Scorpio Bogacki - blok LARPowy (LARP 2) |
Orientuje się ktoś, o co "lotto" w tym wyżej punkcie programu? Będzie lajfekszyn tango tańczenie?
Tzn. - czytałem opis punktu - chodzi mi o to, czy angażuje się do tego ktoś, kto zrobi tło i zatańczy tango argentyńskie? Czy tango jest tu tylko pretekstem w nazwie kafeji?
|
|
|