To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Liga niezwykłych dżentelmenów [komiks] - Nie wydane

Stoniu - 22 Grudnia 2005, 21:17
Temat postu: Nie wydane
Jest wiele komiksów które nie ujrzały (i może nie ujrzą) światła dziennego na polskim rynku.Jakie byście zobaczyli i przeczytali?
Dla mnie szokiem jest to że Egmont zapowiada wydanie "From Hell" od dłuższego czasu i nie wydaje.Chodź polskiej wersji może grozić okrojenie z dodatków. Tak po za tym jeszcze z chęcią przeczytałbym "Noise" i "Blame!".
Na razie tylko o nich sobie przypomniałem :) .

Taclem - 27 Grudnia 2005, 10:33

Dla mnie nie, bo Egmont sporo zapowiada, a jak idzie do wydawania, to juz im sie tak nie spieszy.
Ja bym chcial zobaczyc u nas komiksowa adaptacje "New Spring" Jordana oraz serie "The Walking Dead".

Stoniu - 27 Grudnia 2005, 15:26

Co do The Walking Dead" pierwszy tom już ukazał się na polskim rynku. Wydany został przez wydawnictwo Taurus.
Taclem - 27 Grudnia 2005, 20:00

Słyszałem plotki. Ale póki nie zobacze to nie uwierze :) W moim EMPiKu nie ma.
Iscariote - 27 Grudnia 2005, 20:59

hmmm w Empiku tez jeszcze nie widziałem zadnego komiksu wydawnictwa Taurus Media... ale zapraszam na strone wydawnictwa... mozna zamówić chyba... ja i tak sie zaopatrzam w najlepszym sklepie z komiksami w Łodzi hehe :twisted: tam jak do tej pory zawsze wszystko miałem a jak ładnie sie poprosi to sądze ze takze zamówią
Taclem - 28 Grudnia 2005, 09:25

W sumie muszę się chyba rozejrzeć za dobrym sklepem z komiksami w Gdańsku, bo w EMPiKu, mimo, że niezły, to nawet mojego dobrego kumpla komiksów nie ma, choć jego samego przelotnie widziałem tam wczoraj :)
Zna ktoś taki sklep w Gdańsku?

Stoniu - 28 Grudnia 2005, 15:53

U mnie komiksy kupuję w sieci Matras. Mają nowści z Mandragory, Posta, EGmonta i paru inncyh wydawnict. Można znaleźć archiwalne tzn pierwsze tomy komiksów. Może dlatego że w mojej miejscowośći czytanie komiksów jest na niskim poziomie.Jeśli w Gdańsku jest ich oficyna to tam poszukaj.
Iscariote - 28 Grudnia 2005, 15:58

hmmm ja byłem w Łodzi raz wksięgarni Matras ale nie dostrzegłem tam żadnych komiksów, a do tego było tam wszystko tak chaotycznie poustawiane (szczególnie półka z fantastyką) ze wiecej tam nie zajrzałem
Stoniu - 28 Grudnia 2005, 16:02

No to u mnie są z trzy regały z komiksami, i w Matrasie w Bytomiu też widziałem komiksy.Co do chaotyczności muszę się zgodzić.Porządku to oni w autorach żadnego nie utrzymują. I jedną serię widzimy między innymi książkami. Dobrze tylko że fantastyka nie włożona jest do kryminałów. Ale komiksy są.
Iscariote - 28 Grudnia 2005, 17:02

to musze sie przejsc w takim razie... naszczesce w Łodzi wszystkie te sklepy stoja na jednej ulicy Piotrkowskiej i jako Łodzianin musze powiedziec ze to jedyny plus tej ulicy jaki dostrzegam
Taclem - 29 Grudnia 2005, 10:18

Matras jest ale na takim zadypiu ze przykro...
A "Walking Dead" są :) Już wierzę :) Bardzo milusie :)

Stoniu - 29 Grudnia 2005, 11:14

Taclem napisał/a
A Walking Dead są :) Już wierzę :) Bardzo milusie :)

To może jakieś opinie o tym komiksie.

dzejes - 3 Stycznia 2006, 12:54

Stoniu napisał/a

To może jakieś opinie o tym komiksie.

Podobamisię. Nie czuję się kompetentny, by powiedzieć coś więcej.

Partner forum