Powrót z gwiazd - Potter rabin:)
kruczywiatr - 19 Grudnia 2005, 17:48 Temat postu: Potter rabin:) http://wiadomosci.wp.pl/w...=1135010678.492
Co ty na to, siostrzyczko? Co na to szacowni forumowicze?
Margot - 19 Grudnia 2005, 17:55
Hyhy! No, co ja mogę powiedzieć? Mnie to rozbawiło... A może po prostu Żydzi wietrzą w tym dobry interes, bracie mój, Kruczywietrze? Jak powszechnie wiadomo, cokolwiek się robi z HP, to zawsze wychodzi dobry interes...
kruczywiatr - 19 Grudnia 2005, 17:59
Też mi się tak wydaje. Grunt to dobry pomysł
Teofil - 19 Grudnia 2005, 18:18
Abraham żył mniej więcej w czasach Hammurabiego. To jest prawie 4000 lat doświadczenia. Ja bym nie lekceważył...
kruczywiatr - 19 Grudnia 2005, 18:39
A kto lekceważy? Żydzi są inteligentni i uparci, miałem przyjemność odbycia kilku dyskusji z osobą tej narodowości (profesorem po siedemdziesiątce). Zresztą Polacy i Żydzi w jakiś sposób się uzupełniają, my jesteśmy ludźmi ducha, oni umysłu.
Ale HP w nauce religii, gdzie nie może być mowy o niedomówieniach i niewłaściwych wzorcach? HP to rozrywka, w dodatku coraz mroczniejsza.
Iscariote - 19 Grudnia 2005, 18:52
No widzicie czyli ten Harry Potter to jednak nie taka głupia ksiazka... po pierwsze zbiła kupe kasy a po drugie nadal zbija kupe kasy... cos w tym musi byc
nasciturus - 19 Grudnia 2005, 19:54
kruczywiatr, ale temat...
oni maja cos nie tak z myckami
ale niech im tam bedzie
nie wypowiadam sie dalej bo jestesmy w wolnym kraju a antysemityzm jest bee
mad - 2 Lutego 2006, 15:48
nasciturus napisał/a | nie wypowiadam sie dalej bo jestesmy w wolnym kraju a antysemityzm jest bee |
Krytykować można wszystkich oprócz Sami Wiecie Kogo
Potter jest ok, ale Malfoy to jakiś niewyparzony Palestyńczyk
inquisitor - 3 Lutego 2006, 00:27
kruczywiatr napisał/a | Ale HP w nauce religii, gdzie nie może być mowy o niedomówieniach i niewłaściwych wzorcach? HP to rozrywka, w dodatku coraz mroczniejsza. |
Poczytaj stary testament o bardziej mroczne i obfitujące w trupy dzieło naprawdę trudno. Pozatym oddawna wiadomo ze religie tez sie komercjalizują
mad - 3 Lutego 2006, 01:02
inquisitor napisał/a | Pozatym oddawna wiadomo ze religie tez sie komercjalizują |
Pewnie! Inaczej by nie przetrwały. Pierwszym spektakularnym przykładem komercjalizacji katolicyzmu było wprowadzenie odpustów w średniowieczu.
|
|
|