Najnowszy numer - Okładka numeru 73 - głosujemy do 12 grudnia
xan4 - 25 Października 2011, 20:04 Temat postu: Okładka numeru 73 - głosujemy do 12 grudnia Oceniamy okładkę listopada.
Przypominam o konkursie na ocenę numeru. Przyznajemy dwie nagrody książkowe co miesiąc, jedna, dla wytypowanej przez komisję osoby, której wypowiedź najbardziej komisję zainteresowała, druga losowana pośród wszystkich, co wypowiedzieli się w wątkach związanych z danym numerem.
Arya - 26 Października 2011, 06:09
Nie ma "do wygrania", grafika w porządku. 5
marcolphus - 26 Października 2011, 06:51
4. Faktycznie nie ma paska z nagrodami, ale poza tym takie sobie.
cranberry - 26 Października 2011, 07:12
Mnie się bardzo podoba, bardziej niż poprzednia - ponury, tajemniczy klimat.
Edit: Dałam 5.
xan4 - 26 Października 2011, 07:41
Dla mnie super szósteczka, pojedziemy sobie ze skrajności w skrajność.
Agi - 26 Października 2011, 08:02
Wygląda całkiem, całkiem. Z ostateczną oceną poczekam, aż wezmę do ręki.
rybieudka - 26 Października 2011, 10:22
To chyba jest grafika z jakiejś gry, ale pal to sześć. "Do wygrania" zniknęło, rysunek jest naprawdę bardzo fajny - podoba mi się. Jakby to tło nazwisk autoów nie było takie kolorowe, tylko bardziej stonowane to byłaby szósteczka. A tak jest 5
Swoją drogą może to jest jakiś pomysł, żeby pozbyć się "tęczowej plejady autorów" co miesiąc - wybierać dwa-trzy stonowane kolory pasujące do palety okładki i je używać (tak jak w najnowszym numerze podłożono tło pod "Pilipiuka")?
ailiS - 26 Października 2011, 15:26
Podoba mi się. Taka klimatyczna. Tylko te paski...
5
hijo - 26 Października 2011, 17:17
Zapowiada się nieźle, poczekam aż będę miał w ręku
B.A.Urbański - 26 Października 2011, 19:45
Znowu grafika z gry... A na pierwszy rzut oka całkiem fajna.
Jak będę miał wersję papierową w łapkach to coś więcej napiszę.
Iscariote - 26 Października 2011, 19:56
Grafika bardzo mi się podoba, kolorystyka tła też. Brak paseczka z nagrodami. Minusik za tęczę z lewej, która trochę odstaje. 5
robert70r. - 27 Października 2011, 10:44
Tym razem 5. Podoba mi się. No i nie ma tego "do wygrania", którego ja niebardzo lubię.
Witchma - 28 Października 2011, 12:44
No niby fajnie, ale albo mhrok, albo tęczowa rewolucja. Miało być 4, ale za brak paska z nagrodami 5.
Kalep - 28 Października 2011, 17:32
Świetna okładka growa (chyba ze "Skyrim"). Ten wojownik nie ma żadnej kiczowatej broni (jak biedny aniołek z poprzedniego numeru), sam też jest daleki od banalności. Ogólnie bardzo dobra kolorystyka, mroczna, klimatyczna (aż czuć mróz panujący w tej grafice ). Nie przeszkadza mi kolorowe tło przy tytułach opowiadań, gdyby były stonowane mogłyby słabo przykuwać uwagę (bo w końcu opowiadania są w naszym ukochanym magazynie najważniejsze). Brak też pasku "Do wygrania", więc zasłużyła sobie na 6- (nie ma niestety minusów, dlatego będzie marne...6, zaszaleję sobie ). Życzę kolejnych równie dobrych okładek.
Nitj'sefni - 28 Października 2011, 18:06
Kalep napisał/a | Świetna okładka growa (chyba ze Skyrim). |
Nawet na pewno. Na okładce jest to napisane
A co do mojej oceny, to będzie ona dość wysoka, ale nie maksymalna. Dlaczego? Oto plusy i minusy:
+ świetna grafika (co prawda growa, jednak jej jakość to przesłania), taka mroczna, idealnie wpisująca się w listopadowy klimat; brak "do wygrania"
- kolorowe paski, zupełnie nie pasujące do ogólnego stylu okładki (tak jakby dziecko grafika dorwało się do niej i pomyślało: ze temu panu jest baldzo smutno, więc narysuję mu tęcę) - jeżeli już przy nich obstajemy, to niech kolorystycznie odnoszą się do reszty; niepotrzebne wbicie Bretta do Autorów, co wprowadza jedynie w błąd (jak redakcja chce się czymś takim chwalić, to w innej wersji, np. pasek na górze, ale nie takie paskudztwo, jak kiedyś z felietonistami)
Podsumowując - 5
dziko - 28 Października 2011, 19:04
Ładna jest, z klimatem, choć growa. Piąteczka.
Agi - 28 Października 2011, 20:22
Prawie nie ma się do czego przyczepić. - 5.
shenra - 29 Października 2011, 12:21
Mnie również się podoba. Brak paska z nagrodami naprawdę robi różnicę. Ode mnie 5.
Fidel-F2 - 29 Października 2011, 19:39
5
Profan - 29 Października 2011, 21:20
Bardzo ładna okładka, klimatyczna
6!
marcolphus - 31 Października 2011, 08:02
Zauważyliście, że opowiadanie Cetnarowskiego ma inny tytuł na okładce, a inny w środku?
Witchma - 31 Października 2011, 09:10
marcolphus napisał/a | Zauważyliście, że opowiadanie Cetnarowskiego ma inny tytuł na okładce, a inny w środku? |
A tekst pewnie jeszcze inny
Kruk Siwy - 31 Października 2011, 09:19
I czy aby napewno Cetnarowskiego?
Kruger - 31 Października 2011, 13:01
Dam 5, ma klimat ale cosik... no prawie, prawie.
Haskeer - 31 Października 2011, 18:34
marcolphus napisał/a | Zauważyliście, że opowiadanie Cetnarowskiego ma inny tytuł na okładce, a inny w środku? |
Taak... dziwne. To w końcu który tytuł jest poprawny?
A co do okładki... Ciekawa jest. Taka nawet, jak to już ktoś wspomniał, mroczna. Daje 5.
Freja - 31 Października 2011, 23:01
Podoba się. Daje 5.
Lowenna - 1 Listopada 2011, 08:59
Na pierwszy rzut oka - całkiem całkiem Nie ma paska z nagrodami a Nautilus został już przyznany
Jednak co, wśród autorów opowiadań, robi Brett? W pierwszym odruchu pomyślałam, że zmienił narodowość i mieszka teraz na lubelskiej wsi... Ale nie. To tylko wywiad z hamerykańskim autorem a pasek na okładce wprowadza w błąd
Daję ostatecznie 5. Trend jest dobry.
Jednak, po wpadce z wrześniową okładką, boję się rozglądać po stoiskach z prasą, by ten okładkowy, zimny drań nie wylazł na mnie skądś jeszcze...
Chal-Chenet - 1 Listopada 2011, 09:03
5
Moje klimaty.
TYHE - 1 Listopada 2011, 21:14
Dobra okładka. W klimacie, nawet jeśli pochodzi z gry to nie jest to w sposób nachalny oczywiste. Porządny obrazek, jest jakaś macka czy inny smoczy ogon, jest groźny barbarzyńca.
Dałam 5 żeby zachęcić do dalszego poszukiwania okładki wybitnej (takiej na 6)
mBiko - 1 Listopada 2011, 21:42
Piątka. Może na zasadzie kontrastu w stosunku do poprzedniej.
|
|
|