To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Pierwsze koty za płoty - Moja powieść czeka na krytycznych odbiorców

SzymonAdamus - 24 Października 2011, 17:31
Temat postu: Moja powieść czeka na krytycznych odbiorców
Hej.

Kilka miesięcy temu wydałem (self-publishing) moją pierwszą powieść SF - Trójka. Jest na Amazonie, Smashwords, a także w większości polskich księgarni oferujących e-booki (w nich powinno być taniej).

Kilkaset osób już ją czytało, kilka podzieliło się ze mną opiniami (ostatnio np. na Votum Separatum), ale z chęcią posłucham kolejnych.

Przyjemnej lektury.

Zgaga - 22 Listopada 2011, 10:53

Ach, jo...
A już myślałam, że to na złomowisku wylądowało. :roll:
Pan się pojawił, przywitał, oberwał, zrobił sobie reklamę i....
No właśnie....

dalambert - 22 Listopada 2011, 10:56

Zgaga, Eeee, coś tam się odpyskowuje, a że tfurca szuka dojścia do czytaczy, to nie grzech :wink:
Zgaga - 22 Listopada 2011, 11:02

Gdzie się odpyskowuje. Ma tylko 3 posty.
dalambert - 22 Listopada 2011, 11:03

Zgaga, To to może mi się z jakimś innym "starterem" pomylil , a to Arorek go.....
Izooktan - 22 Listopada 2011, 11:37

Moje nastawienie do e-booków jest bardzo sceptyczne, a do self-publishingu e-booków to już w ogóle :|

Ale pogooglowałem trochę za "Trójką" i rzeczywiście jest kilka opinii i to bardzo pozytywnych opinii. Domyślam się, że po części mogą to być wypowiedzi znajomych, którzy pomagają w promocji. Mimo wszystko zakładam, że książka jest dobra fabularnie i poprawnie napisana. Dziwi mnie zatem to, że zamiast walczyć o tradycyjny druk, zrobiłeś z tego e-booka. Rozumiem, "ObywatelHD" sugeruje, że jesteś maniakalnym fanem wszelakich nowoczesnych technologii, gadżetów, geek-trendów etc. Ale książka to książka i moim zdaniem, żeby w ogóle cokolwiek znaczyć w świecie literatury trzeba mieć publikację na papierze. Bo e-booka mogę wydać nawet ja.

Dobra, malkontent-mode off. Szymonie, gratuluję publikacji i życzę powodzenia w kolejnych. Co prawda na pieniądzach nie sypiam, ale "Trójka" kosztuje na empik.comie 6 złotych, więc zaszaleję i kupię Twoje dzieło. Ale recenzji nie spodziewaj się za szybko. Nie jesteś na szczycie listy priorytetów :wink:

Witchma - 24 Listopada 2011, 00:10

Przeniosłam dyskusję o e-bookach tutaj.
czterdziescidwa - 24 Listopada 2011, 00:32

Szymon, wklej tu kilka stron, przecież nie będę kupował książki żeby sprawdzić czy warto kupić ;)

Partner forum