Konwenty dawno minione - Sylwestrowy Jaćkon II: Powrót Bałwana Kutulu
ilcattivo13 - 8 Października 2011, 20:02 Temat postu: Sylwestrowy Jaćkon II: Powrót Bałwana Kutulu Uwaga!
To jest post organizacyjny!
Tu się dowiesz:
I. Kto.
II. Co.
III. Kiedy?
IV. Gdzie.
V. Jak.
VI. Ale za co?
I. Kto?
Ekstraordynarnie przedwstępnie lista chętnych:
1. Witchma + Pan Berek (2)
2. shenra
3. nimfa + Khorne
4. merula + kropek
5. Lubickie Stado Baranków (2)
6. fealoce + Wujek Felalny (2)
7. Zgaga + Agnieszka (aż dziw, że skleroza ciągle mnie nie boli )
8. mła
II. Co?
Sylwestrowy Jaćkon, to cykliczna impreza organizowana przez Wirtualnego Suwalskiego Niedźwiedzia (czyli mła). Impreza posiadająca długą i chwalebną historię. Impreza, której podstawowymi celami są ekstremalne przeżycia na mymłonie przyrody (schody included), spożywanie daktyli, dyskusje w specjalnie do tego celu przystosowanej sali konferencyjnej i Brutus. Ew. jego potomstwo.
Z atrakcji dodatkowych można wymienić: jazdę na worku/ach, łączony z kuligiem masaż nerek, prostowanie kręgosłupa na schodach, żarcie lepsze niż u mamy (również Twojej mamy), palenie ogniska (w tym roku napalm included), przejazd lodową drogą śmierci (opcja), największe fajerwerki po tej stronie czegokolwiek (dwa słoiki saletry z cukrem included), zakupy w ostatnim sklepie geesowskim na świecie oraz picie miodzianek (daktyle included). Za drobną dodatkową opłatą istnieje możliwość zobaczenia niezwykle rzadkiego, wystepującego tylko w jednym miejscu na świecie - Wielkiego Suwalskiego Ptaka!
Ale to nie wszystko - kulminacją tej edycji Zimowego Jaćkonu będzie impreza sylwestrowa! Impreza w konwencji, którą wybierzemy sobie za krótką chwilę. A poza tym, w czasie tejże imprezy, zostaną uroczyście wręczone specjalne odznaki dla uczestników poprzednich edycji Jaćkonu.
III. Kiedy?
Mniej więcej okolice Sylwestra. Mniej więcej dwa dni przed, dwa dni po. Można się dogadać z właścicielami odnośnie ew. przedłużenia, skrócenia lub przesunięcia terminu.
IV. Gdzie?
W zimowych okolicznościach przyrody Suwalskiego Parku Krajobrazowego, konkretnie w miejscowości Błaskowizna, położonej tuż nad jeziorem Hańcza. Gdzie ptaki zawracają, psy szczekają na odwrót, a dzięcielina nie pała, bo już dawno zamiorzła.
Pokoje dwu, trzy i czteroosobowe. Do tego dwie kuchnie, sauna (za drobną dodatkową opłatą - trzeba mieć ze sobą but, bo się drzwi zatrzaskują), duża sala z kominkiem, Internet i prawie całkowity brak zasięgu sieci komórkowych.
V. Jak:
a). się ubrać? Zimowo. Lepiej mieć jeden czy dwa komplety zapasowych ubrań (nie "kościołowych", tylko wręcz odwrotnie - "turystyczno-roboczych"), bo grozi zamoknięcie przy okazji zjeżdżania na worku/ach oraz usmarowanie końskimi pączkami w razie kuligu.
b). dojechać? Normalnie. Albo czymkolwiek do Suwałk, a stamtąd ja zabiorę ciut-furą, albo swoim samochodem - trasa, która będzie podana kilka dni przed Jaćkonem. Ew. można odkopać wątek poprzedniego zimowego Jaćkonu, a tam będzie trasa dojazdu.
c). wyprostować na schodach kręgosłup? Z tym, to do Wielkiego Kosmicznego Chomika.
d). pić miodziankę, jeść daktyle i nie dostać wciórności? Nie da się
VI. Ale za co?
I tu największa niespodzianka - jedyna zmiana cen w stosunku do ubiegłego roku, to większy o 2 pln koszt obiado-kolacji. Czyli tak:
- 35 pln za osobo/dobę,
- 15 pln za królewskie śniadanie,
- 18 pln (podwyżka z 16 pln) za cesarską obiado-kolację, ew. za dodatkowy posiłek (np. w Sylwestra).
- sauna i kulig do ustalenia na miejscu,
- prostowanie kręgosłupa i wciórności gratis.
Alkohol, napoje, woda (oprócz tej z kranu, która w przeciwieństwie do tej z letniej edycji Jaćkonu, nadaje się do picia), piwo i drobne przegryzki/owoce we własnym zakresie.
ilcattivo13 - 8 Października 2011, 20:03
Niniejszym ogłaszam rozpoczęcie zapisów na tegoroczny Zimowy Jaćkon!
W związku z tym, że większość "zeszłych" bywalców optowała za powrotem na stare śmieci i w związku z tym, że na starych śmieciach są jeszcze miejsca i w związku z milionem innych rzeczy (w tym kompatybilność schodów i pleców Wielkiego Kosmicznego Chomika oraz mojej facjaty i umywalki) nowym miejscem, w którym będzie się odbywała nowa zimowa edycja Jaćkonu, zostało stare miejsce. Wystarczająco zagmatwałem? No to gut-ble-ble
Witchma - 8 Października 2011, 20:14
Pierwsza! Dla nas dwójka, może być z romantycznym widokiem na podwórze jak ostatnio...
Godzilla - 8 Października 2011, 20:26
Osobo-doba? To samo co dobo/d*upa?
shenra - 8 Października 2011, 20:48
Wstępnie jestem chętna, oczywiście gumofilce muszom być Bonusowych jazd schodzących mam nadzieję da się uniknąć w tym roku
Witchma - 8 Października 2011, 20:59
shenra napisał/a | Bonusowych jazd schodzących mam nadzieję da się uniknąć w tym roku |
Eeeeeeeeej... Tradycja rzecz święta. Szczególnie w Święta. Tfu! Tuż po Świętach.
edit:
Cytat | Powrót Bałwana Kutulu |
Tak sobie teraz myślę, że lepsze to niż Zemsta Wieszaka
shenra - 8 Października 2011, 21:11
Witchma napisał/a | Tradycja rzecz święta. Szczególnie w Święta. Tfu! Tuż po Świętach. | Nie wiem tylko, czy los kręgosłupos sprostałby tym razem zadaniu, mógłby się zapaść w sobie ze wstydu
ilcattivo13 - 8 Października 2011, 21:50
Witchma napisał/a | Pierwsza! |
mogłem się tego spodziewać Pokój zaklepany. A wieszak będzie się mścił na tych z Białegostoku. Jeśli (oby nie) przyjadą ofkors
Godzilla - jeśli tak Ci wygodniej
shenra - dopisałem. Jeśli chodzi o zjeżdżanie po schodach, pani obiecała dwa pierwsze ślizgi gratis
nimfa bagienna - 9 Października 2011, 11:15
Zapisz Khorne'a i mnie na listę rezerwową. Może być dwójka, może być z innymi jaćkonowiczami w większym pokoju.
Worki, ach, worki... kartacze. BRUTUS!!!!!
Witchma - 9 Października 2011, 11:16
nimfa,
merula - 9 Października 2011, 12:43
nas możesz zapisać jako rozważających opcję, z tęsknym wyciem w duszy
tylko nie wiem, jak to pogodzimy urlopowo ze świętami w Gdańsku.
mBiko - 9 Października 2011, 14:51
A z Gdańska nie jest bliżej?
merula - 9 Października 2011, 14:54
mniej więcej tak samo, tu chodzi o urlop raczej, żeby nie przejeżdżać pół Polski dwa razy.
fealoce - 9 Października 2011, 19:30
Brzmi super! nie wiem tylko jeszcze czy dostanę urlop (i pewnie tak szybko nie będę wiedzieć bo kierowniczka na urlopie) ale będę kombinować...do kiedy trzeba się zdeklarować?
Ziuta - 9 Października 2011, 19:52
Ja się jak zawsze uzależniam od tego, czy ktoś jeszcze jedzie z Krakowa. Jedzie shenra, czyli i ja bym wreszcie pojechał. Jestem na tak. Przynajmniej teraz.
ilcattivo13 - 10 Października 2011, 00:56
zapisałem każdego, kto mi się nawinął
mBiko - z Gdańska na miejsce jest o jakieś 60km dalej niż z Warszawy A co z Wami, też zapisać?
fealoce - na razie zapisałem Was oboje.
To w sumie nie tylko do Ciebie, ale ogólnie do wszystkich zainteresowanych - myślę, że zaliczkę na rezerwację trzeba by było zapłacić do końca października. Ale to w sumie dość płynne jest. Właścicielka powiedziała, że mają sporo chętnych, ale na razie nie robią rezerwacji, a nasz przedłużony Sylwek bardziej im pasuje, niż dwudniowe pobyty innych zainteresowanych (czyli sytuacja toczka w toczkę jak w zeszłym roku). Jakby co - jeśli ktoś będzie pewny dopiero przed świętami BN, to najwyżej będzie spał w innej części budynku. Jeśli jeszcze będą miejsca, ofkors
Ziuta - shenra w zeszły dała radę sama z Krakowa dotrzeć, więc to chyba nie takie trudne
feralny por. - 10 Października 2011, 08:13
ilcattivo13 napisał/a | Wujek Felalny (żeby się potem, nie wykręcał, że o nim zapomnieliśmy | A wykręcałem się? A zapomnieliście kiedyś? Kaman?
Witchma - 10 Października 2011, 08:18
ilcattivo13, rzuć na PW jakieś dane zaliczkowe, czy coś...
fealoce - 10 Października 2011, 08:23
ilcattivo13 napisał/a | fealoce - na razie zapisałem Was oboje. |
Fajnie To my poprosimy dwójeczkę.
hijo - 10 Października 2011, 08:29
Podliczyłem trochę i wyliczyłem, że budzet mi w tym roku nie pozwoli. Straszne No chyba, że jakiś cud się stanie i do świąt tak rozhulam sklep, że zarobię dodatkowy 1000PLNów. Ale na razie muszę podziękować. Za rok powinno być łatwiej
Kasiek - 10 Października 2011, 09:09
Bardzo mi się, zobaczymy. W zasadzie to termin naszej podróży poślubnej, której jeszcze nie zaplanowalismy....
Witchma - 10 Października 2011, 11:08
ilcattivo13, a Lubickie Stado Baranków gdzie? Będą na pewno, jeszcze tylko nie wiedzą, czy zajmą dwójkę czy trójkę
ilcattivo13 - 10 Października 2011, 15:24
feralny por. napisał/a | Kaman? | Sawa Podroczyć się nie można?
Witchma - prześlę co i jak pod koniec miesiąca, albo na początku listopada. Żebym wiedział jak z właścicielka rozmawiać, najpierw muszę wiedzieć, ilu jest chętnych na mur-beton. Baranków dopisałem, najwyżej później ich skreślę i wymażę
fealoce - mówisz, masz Choć tak na dobrą sprawę to nie pamiętam, czy w "naszej" części budynku były dwie, czy trzy "dwójki". Ale chyba jednak, z tą na parterze, trzy.
hijo - masz jeszcze prawie miesiąc, żeby dać czadu w robocie
Kasiek - nie wiem, jak jest u Was, ale u nas można przeprowadzić specjalną weselną zbiórkę pieniążków na różne cele. Tylko, że musisz jeszcze faceta przekonać, że chce jechać zimą nad Hańczę
hijo - 10 Października 2011, 15:26
ilcattivo13 napisał/a | hijo - masz jeszcze prawie miesiąc, żeby dać czadu w robocie | się postaram ale tak na prawdę win najwięcej kupują dopiero przed świętami a sklep jest dopiero pół tygodnia otwarty
A jak wygląda sprawa spania dla Stwora co dopiero półtora roku jest na świecie?
Witchma - 10 Października 2011, 15:26
ilcattivo13 napisał/a | Baranków dopisałem, najwyżej później ich skreślę i wymażę |
Ale akurat Baranki są pewne
ilcattivo13 - 10 Października 2011, 16:06
hijo - pewnie tak jak u Baranków, tzn. "dwójka" plus swoje własne łóżeczko. Ale nie pamiętam, czy mieli jakąś dziecięcą dostawkę, czy coś w tym stylu. A co do kasy, to nie Ty jeden masz taką sytuację
Witchma - dzwoniłaś? Bo ja jeszcze nie dostałem odpowiedzi na priva.
Witchma - 10 Października 2011, 16:13
ilcattivo13, rozmawiałam z barankiem, a na PW Ci nie odpowie, bo nie wejdzie na forum.
ilcattivo13 - 10 Października 2011, 16:33
no i git Znaczy, że rozmawiałaś, z nie, że nie wejdzie na Forum
fealoce - 10 Października 2011, 18:38
ilcattivo13 napisał/a | fealoce - mówisz, masz Choć tak na dobrą sprawę to nie pamiętam, czy w naszej części budynku były dwie, czy trzy dwójki. Ale chyba jednak, z tą na parterze, trzy. |
Spoko, w razie czego przeżyjemy
mBiko - 10 Października 2011, 18:58
ilcattivo13 napisał/a | A co z Wami, też zapisać? |
Że niby kogo?
|
|
|