To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty dawno minione - Nordcon 2011

Kasiek - 3 Sierpnia 2011, 15:00
Temat postu: Nordcon 2011
Czy ktoś rozważa przybycie? Zastanawiam się już teraz, bo koszty dojazdu spore, a jak będzie mało znanych mi osób, to nie wiem, czy jest sens jechać...
merula - 3 Sierpnia 2011, 20:27

jak mi klienci pozwolą, to rozważam.
joe_cool - 3 Sierpnia 2011, 20:28

Ja teoretycznie już się zdecydowałam, że jadę, ale jakoś nie mogę się zebrać z rejestracją ;) Ale jeszcze jest czas.
Lis Rudy - 3 Sierpnia 2011, 20:40

lisa proszę się nie spodziewać-może najpierw w łorsoł się byśmy poznali na SKOFIE.
Diabli wiedzą gdzie ten Nordcon ???

merula - 3 Sierpnia 2011, 20:41

nad morzem, w Jastrzębiej Górze.
Lis Rudy - 3 Sierpnia 2011, 21:30

merula, no to sorry. W ubiegłą sobotę wróciłem z Łeby z urlopu. Nie pojadę nad moje ukochane morze znowu w tak krókim odstępie czasu. MUSZĘ ZAROBIĆ TROCHĘ KASIORY ! Jak jesteś samemu sobie kierownikiem, dyrektorem i wykonawcą to się trzeba starać 5 razy bardziej. A perspektywy są naprawdę DOBRE !!!
SithLady - 4 Sierpnia 2011, 18:09

W krótkim czasie? Nordcony zawsze były w grudniu. Ja się raczej nie wybiorę
Lis Rudy - 4 Sierpnia 2011, 20:13

SithLady, a jak w grudniu no to sorki. Je świeżak na forum to nie znam terminów.
Ale też odpada. W mojej branży to trochę takie złote żniwa, więc nie odpuszczę, bo początek roku to ja później mam mocno beep :(

ketyow - 18 Sierpnia 2011, 10:30

Ja będę się starał wybrać.
joe_cool - 24 Listopada 2011, 22:54

Nordcon się zbliża wielkimi krokami. Jedziecie? I jeśli tak, to jak?
Wachon - 25 Listopada 2011, 13:35

joe_cool napisał/a
Nordcon się zbliża wielkimi krokami. Jedziecie? I jeśli tak, to jak?

Jadę. Tylko nie wiem jeszcze, jak. Pociągi "pędzą" po 8 godzin, choć drzewiej zabierało im to 4,5 - 5. Chyba bardziej opłaca się autobusem: i taniej, i szybciej.

7-go wieczorem wygłaszam 2 prelekcje podróżnicze z elementami fantastyki o Finlandii i Portugalii, bogato ilustrowane zdjęciami. Zapraszam!

Potem możemy zrobić moje imieniny. Albo i przedtem: 6-go wieczorem.

Wachon

Martva - 25 Listopada 2011, 13:38

Dla mnie jest jak zwykle za daleko, za drogo i za zimno :D
joe_cool - 25 Listopada 2011, 21:03

Wachon napisał/a
7-go wieczorem wygłaszam 2 prelekcje podróżnicze z elementami fantastyki o Finlandii i Portugalii, bogato ilustrowane zdjęciami. Zapraszam!

Aj, co za pech, przyjeżdżam dopiero w czwartek... :|

Czarny - 27 Listopada 2011, 13:48

Ja będę w środę w okolicach godziny 14-15-tej na miejscu - zależy co złapię pomiędzy Gdynią a Jastrzębią.
Zgaga - 28 Listopada 2011, 10:32

Ja będę w środę. O której - nie wiem.
Lynx - 28 Listopada 2011, 21:08

Kasiek, może byś do mnie zajrzała przy okazji? :)

Martva, jakoś tak chyba łagodnie zamierza się z nami obejść pogoda- jak na razie całkiem ciepło jest... tylko czasami trochę wieje :twisted:

Może w końcu uda mi się dotrzeć. Toż to za moim progiem, a ja jeszcze nigdy nie byłam.

Jade Elenne - 30 Listopada 2011, 00:41

Planowo przyjeżdżam w czwartek. Ktoś ze stolicy się wybiera?
Wachon - 3 Grudnia 2011, 16:14

Martva napisał/a
Dla mnie jest jak zwykle za daleko, za drogo i za zimno :D

Martva, uważam, że przesadzasz. Piszesz bowiem, jakby chodziło o Biegun. Zresztą (jak widać na załączonym obrazku) stosujesz rekwizyty rozgrzewające szyję, zatem problem zimna już odpada.

No to układa nam się następująca lista:

Wachon (czyli niby ja) - od wtorku po południu (ale muszę wybyć w sobotę)
Zgaga - od środy
Czarny - od środy po południu
joe_cool - od czwartku
Jade Elenne - od czwartku

joe_cool - 7 Grudnia 2011, 14:38

Właśnie studiuję dojazd na Nordcon i jestem skonfudowana ;) Mam pociąg do Gdyni, który jedzie przez Władysławowo. Wysiadać w tym Władysławowie i stamtąd szukać jakiegoś dojazdu, czy jednak dojechać do Gdyni i dalej busikiem/PKSem?

ED: nie wiem, jak ja to sprawdzałam, mój pociąg nie jedzie przez Władysławowo ;)

Lynx - 7 Grudnia 2011, 23:14

joe_cool, z Gdyni do Władysławowa pociągiem, z Władysławowa busikiem lub PKSem do J. Góry. Ew. z Gdyni do J. Góry autobusem/ busikiem.
Jade Elenne - 9 Grudnia 2011, 02:18

Nordconowa niby-relacja na żywo:

Dojechałam w zasadzie po programie, ale załapałam się jeszcze na raut 25. lecia. Był tort - Jade approves.
Z pisarzy widziałam póki co tylko Grzędowicza, Kossakowską i Kosika (który zasłynął jako zgniatacz komórek).
Dużo osób ma naszywki z BSG albo SG-1. [Jade approves]
W Czarnej Dziórze odbył się konkurs nalewkowy. Niestety, mój faworyt nie został doceniony.
Słowik i Ceti śpiewają piosenki z 'Pana Kleksa'.
Na stołówce dalej margaryna, ale jakby lepsza niż rok temu.

I najważniejsze:
Na Nordcon wchodzi się przez Gwiezdne Wrota. Yupi!

Agi - 9 Grudnia 2011, 06:14

Na FB czytałam, że NURS będzie na Nordconie.
Cytat
Zbieram się powoli na Nordcon, gdzie mam spotkania w piątek po południu, od 17,30 i w sobotę do południa. Głównie o wojnach w kosmosie. Jeśli ktoś też się wybiera do Jastrzębiej Góry, zapraszam serdecznie. Obiecuję nie zanudzić was na śmierć.

joe_cool - 12 Grudnia 2011, 01:38

Lynx, dzięki za porady, jakimś cudem w Gdyni trafiłam idealnie na busik, który zawiózł nas pod sam ośrodek :)
Agi napisał/a
Na FB czytałam, że NURS będzie na Nordconie.

Zgadza się, był.

Rany, jaka jestem niedospana. I nie wiem, czemu siedzę przy kompie, jak powinnam odsypiać ;)

Zgaga - 12 Grudnia 2011, 13:32

Powrót do szarej rzeczywistości trudny.
dalambert - 12 Grudnia 2011, 13:33

Zgaga, To powspominaj , choć troche ! Jak tam BYŁO :?:
Zgaga - 12 Grudnia 2011, 13:35

Tego się nie da tak, ot tak opowiedzieć.
dalambert - 12 Grudnia 2011, 13:38

Zgaga, może być mową wiązaną. Trzynastozgłoskowcem na tynprzykład :mrgreen:
joe_cool - 12 Grudnia 2011, 17:18

Dla mnie kwintesencją tego wyjazdu był bezcenny widok mężczyzn pogujących w piżamkach i bamboszkach :mrgreen:
I kurczę, nadal się nie mogę ogarnąć, a tu pracować trzeba...

Wachon - 12 Grudnia 2011, 17:59

joe_cool napisał/a
I kurczę, nadal się nie mogę ogarnąć, a tu pracować trzeba...

Ach, ci kapitalistyczni wyzyskiwacze!

Zgaga - 13 Grudnia 2011, 11:38

joe_cool napisał/a
Dla mnie kwintesencją tego wyjazdu był bezcenny widok mężczyzn pogujących w piżamkach i bamboszkach :mrgreen:

Widok bezcenny. :mrgreen:

Partner forum