Najnowszy numer - Okładka numeru 66 - głosujemy do 12 maja
xan4 - 23 Marca 2011, 18:03 Temat postu: Okładka numeru 66 - głosujemy do 12 maja Oceniamy okładkę numeru kwietniowego.
Przypominam o konkursie na ocenę numeru. Przyznajemy dwie nagrody książkowe co miesiąc, jedna, dla wytypowanej przez komisję osoby, która najbardziej komisję zaintrygowała, druga losowana pośród wszystkich, co wypowiedzieli się w wątkach związanych z danym numerem.
Arya - 23 Marca 2011, 19:33
Książkowo. I bez fotografii. 4.
Kasiek - 23 Marca 2011, 19:55
Ja nawet wystawię 5, a co. Jakby nie te nagrody, byłoby wyżej.
xan4 - 23 Marca 2011, 21:03
Mnie się Achajowa okładka podoba, piątka.
cranberry - 23 Marca 2011, 22:42
A ja bezczelnie dałam 6, z czysto subiektywnych powodów: Achai nie czytałam i nie mam pojęcia, z czym to się je, za to pani na okładce to wypisz wymaluj... Sanja Popović z "Czarnych Kotów" , gdyby ją tylko cofnąć do innej epoki. Plus Sanja ma niebieskie oczy, ale takie szczegóły to chyba tylko autorka zna
Zresztą niezależnie od tego, jakże dla mnie miłego, zbiegu okoliczności okładka sama w sobie też bardzo mi się podoba.
dalambert - 24 Marca 2011, 08:13
I ja tym razem dałem 6, a co ?
Rysunek przyzwoity, kompozycja niezła, a do nagród trzeba się przyzwyczaić i już.
RD wyjaśnił jasno i ja się z tym zgadzam, okładka też robi za "promocję" i dobrze jak na siebie zarabia, zaś tymrazem czyni to fajnie
hrabek - 24 Marca 2011, 08:48
Ode mnie 6. Znakomita kolorystyka, fajna grafika. Takich okładek chciałbym więcej.
baranek - 24 Marca 2011, 08:58
6. Podoba mnie się.
dalambercie, wyjaśnienia RD jak najbardziej do mnie przemawiają, ale pytanie hrabka przemawia do mnie jeszcze bardziej. Jeśli to nie tajemnica, to chciałem zapytać, czy Redakcja ma wpływ na wybór tej 'reklamowej' grafiki? Nie, nie czepiam się, jestem ciekaw po prostu.
dalambert - 24 Marca 2011, 09:10
baranek, Twoja ciekawość może być znacznie szersza.
Czy Szanowna Redakcja ma wpływ na :
Dobór ilistracji ?
Dobór ilustratorów - grafików?
Stopien wyboru opowiadań ?
Innej zawartości numeru ?
czyli ze strony Sznownego Właścicielostwa mają "róbta co chceta, byłe strat nie było, a przeciwnie" ?
Czy też Sznowne Właścicielostwo dokładnie przekazuje CO MA BYĆ ! I Szanowna Redakcja ino redaguje i juz
Ale nie sądzę żebyśmy poznali odpowiedź na tak było, nie było intymne pytanka
marcolphus - 24 Marca 2011, 11:49
3
Dużo lepsza niż poprzednia, ale nie przepadam za takimi klimatami. No i dopiero na powiększeniu zauważyłem, że to kobieta jest.
Matrim - 24 Marca 2011, 11:50
marcolphus napisał/a | No i dopiero na powiększeniu zauważyłem, że to kobieta jest. |
Bo tarcza zasłania
Sauron - 24 Marca 2011, 15:25
Podoba mi się, 5.
rybieudka - 24 Marca 2011, 15:45
Właśnie numer dotarł i miałem okazję obadać "na żywo". W sumie okładka całkiem ok, choć ta ręka wygląda masakrycznie nienaturalnie. No i ten hełm jakiś taki "dziurawy". Ole ogólnie rysunek ok. Szkoda tylko, ze białe logo pisma trochę ginie na jasnym tle. Nagród nie komentuję. Ogólnie jest całkiem, całkiem. Daję 4.
Ed. literówka
dalambert - 24 Marca 2011, 15:47
rybieudka napisał/a | No i ten hełm jakiś taki dziurawy. |
A tam, klasyczny "koryncki", a ust pąkowie widać być musi, co by wątpliwości nie było, że to dziwcynka jest
shenra - 24 Marca 2011, 18:14
Mnie się tyż podoba, wymacana nawet bardziej. Kolorowe jest dobre.(bez przesadyzmu) Ode mnie 5.
Mateusz Zieliński - 25 Marca 2011, 13:41
Lepiej niż miesiąc wcześniej. O wiele. I choć marzą mi się okładki S-F (takie jak z początków SF) to przyznaję - 4
Witchma - 25 Marca 2011, 14:10
Faktycznie lepiej niż miesiąc temu (tylko ten fiolet-róż-niewiadomoco pod Pilipiukiem taki ni przypiął, ni wypiął), ale przynajmniej zdjęcia zniknęły. W sumie 4.
Lowenna - 25 Marca 2011, 14:36
Podoba się. Lubię brązy I zawsze miałam ochotę na taki makijaż oczu. Szkoda, że sama nie potrafię
5
Ozzborn - 27 Marca 2011, 09:38
tym razem, bardzo mi się podoba - fajna kolorystyka - paski się nie gryzą. Tylko ten jarmark na dole - rozumiem, że to niby celem podniesienia sprzedaży czy cośtam, ale chyba nie warto ale będzie 5.
Zagubiony - 27 Marca 2011, 19:36
4
Spodobało mi się umiejscowienie miecza w środku tytułu czasopisma. Dobry patent z tym częściowym zasłonięciem.
Standardowo ponarzekam na pasek "do wygrania" oraz kolorki przy nazwiskach i tytułach.
Okładka miała potencjał, by inaczej wkomponować nazwiska. Na przykład gdyby usunąć liście i znaki z tarczy i na niej "wyryć" lub zachlapać krwią w kształt liter nazwiska z tytułami wyszłoby moim zdaniem o niebo lepiej. Trochę roboty dla grafika to by było, ale nic niemożliwego.
robert70r. - 28 Marca 2011, 07:52
Tym razem maksymalnie - 6. Po prostu lubię takie grafiki. Poza tym jakoś tym razem nic nie przeszkadza mi w tej okładce, a i "do wygrania" jakieś takie mniejsze i nie włazi w ślepia.
Chal-Chenet - 28 Marca 2011, 15:34
Achaja wymiata w każdej postaci.
6
Fidel-F2 - 28 Marca 2011, 19:33
Obrazek pierwsza klasa, *beep* u dołu -2
4
Nath - 29 Marca 2011, 19:23
Ode mnie 4.
Okładka mi się podoba, ale nie bez zastrzeżeń. Ręka trzymająca miecz wygląda dość dziwnie, dodatkowo pierwsze nazwisko autora jakoś mi ginie na kolorze tła...
Pozdrawiam
terebka - 30 Marca 2011, 10:36
Rzeczywiście zupełnie inna klasa niż poprzednim razem. Z uwagi na osobiste sympatie dobór tematyczny grafiki, jak i cieszące oko wykonanie zdecydowanie przeważyły odczucia co do tradycyjnych już okładkowych minusów. Tak, że minusów minusowych nie będzie - 6
Matrim - 31 Marca 2011, 11:44
5
A co mi tam. Skok jakościowy w porównaniu do poprzedniego numeru. Do kolorowych pasków i nagród już się chyba przyzwyczaiłem i nie zwracam uwagi.
Gdyby tylko ta lewa ręka...
terebka - 31 Marca 2011, 22:38
Ciekawe wnioski można wysnuć na podstawie powyższych ocen. Kolorowe paski i nagrody nie kłują aż tak w oczy i łatwiej na nie machnąć okiem, o ile grafika nie jest dziadowska, bo jak jest, to te cholerne paski...
Martva - 3 Kwietnia 2011, 19:48
Weszłam do kiosku i nie znalazłam pisma. Uczynny młody człowiek mi pomógł (dzięks, Virgo). Znów białe literki na białym tle? To się naprawdę mało rzuca w oczy, zwłaszcza jak z całego pissma widać tylko kawałek z napisem
Ale grafika całkiem całkiem. Dam 5, na zachętę...
Virgo C. - 4 Kwietnia 2011, 12:19
Ależ proszę
Ode mnie 1. Jakkolwiek grafikę uważam za dobrą (a wręcz bardzo dobrą, jeśli porównać z pierwotnym projektem), tak nie lubię Achai ani okładek książkowych.
Adon - 4 Kwietnia 2011, 12:54
Mnie sie podobalo. Baz szalu, ale jednak.
|
|
|