Mechaniczna pomarańcza [film] - History of Violence
Orbitoski - 27 Listopada 2005, 22:34 Temat postu: History of Violence co myślicie? właśnie sobie zobaczyłem. nie jest to film fantastyczny, lecz z fantastyką powiązany przez osobę reżysera. Zresztą powraca w nim kilka Cronenbergowych obsesji, choćby powiązanie między przemocą, czy tez "intensywnością życia" a seksem (Crash), czy mrocznych tajemnic głównego bohatera (Spider), a zarazem film to jakby nie Cronenbergowy, utrzymany w jasnej tonacji, pozbawiony gore, czy drobiazgowego ukazywania przemocy (jest jej sporo, ale porównajcie to z tym co ziom robił wcześniej). tak sobie klepię dydrymałki, a chciałem po prostu "Historię przemocy" wszystkim forumowiczom zareklamować
Ariah - 11 Grudnia 2005, 15:18
Oglądałam i musze przyznać, że film zrobił na mnie wrażenie. Pozytywne.
Przyłączam się do pochwał i reklamy
khamenei - 3 Stycznia 2006, 22:02
Podobal mi sie pomysl i niektore sceny, ale ogolnie film troche mnie przynudzil. Generalnie nic nadzwyczajnego.
JohnDoe - 6 Stycznia 2006, 13:27
Moim zdaniem film jest wart obejrzenia.
zębaty - 20 Kwietnia 2006, 20:47 Temat postu: Re: History of Violence
Cytat | film to jakby nie Cronenbergowy |
Niecronenbergowy głównie dlatego, że to adaptacja komiksu, którego autorzy raczej nie przejawiają podobnego "mięsnego fetyszu." Tym niemniej właśnie z powodu owego uwielbienia Davida C. dla funkcji cielesnych, historia i postacie wypadły niezwykle naturalnie.
Hrum, są tu jeszcze jakieś zdechłe tematy do wykopania?
|
|
|