Najnowszy numer - Okładka numeru 47 - głosowanie do 12 października
xan4 - 1 Września 2009, 07:25 Temat postu: Okładka numeru 47 - głosowanie do 12 października Ocena okładki zgodnie z życzeniem mawete
i od razu moje głosowanie:
dwójeczka, ze wskazaniem na dół.
Agi - 1 Września 2009, 07:29
Zdecydowanie 1.
Witchma - 1 Września 2009, 07:31
No naprawdę trudna decyzja... waham się pomiędzy 1 i 2, słowo ohyda do mnie przemawia...
dalambert - 1 Września 2009, 07:41
Ktoś nie zrozumiał, że zamierzona brzydota Wędrowycza sprawdzająca się jako ilustracja tekstu czy okładka książki o nim, nie jest fajnym pomysłem na okładke pisma.
Zaś nachalność tego rysunku, dorze działająca na półce w MPiK czy innej księgarni wcale nie musi się sprawdzac jako Coś co ma zachęcać do nabycia miesięcznika.
Rozumiem oszczędności i recykling czyli wtórne użycie opłaconych obrazków, ale tym razem wybraliście zły obrazek.
Czyli 1
mawete - 1 Września 2009, 07:44
1.
Chal-Chenet - 1 Września 2009, 07:52
1
nureczka - 1 Września 2009, 07:53
dalambert napisał/a | Ktoś nie zrozumiał, że zamierzona brzydota Wędrowycza sprawdzająca się jako ilustracja tekstu czy okładka książki o nim, nie jest fajnym pomysłem na okładke pisma.
Zaś nachalność tego rysunku, dorze działająca na półce w MPiK czy innej księgarni wcale nie musi się sprawdzac jako Coś co ma zachęcać do nabycia miesięcznika.
Rozumiem oszczędności i recykling czyli wtórne użycie opłaconych obrazków, ale tym razem wybraliście zły obrazek.
Czyli 1 |
Świat się kończy, znowu zgadzam się z dalambertem!!!!!!
Daje 1, mimo żę Wędrowycza lubię, a "Bimbrownikusa" nabyłam drogą kupna w dniu premiery.
Edit: No i ten biały placek walący po oczach. Za PRL-u towarzysze drukarze oszczędzali farbę, ale dziś? Kryzys?
baranek - 1 Września 2009, 07:53
4.
xan4 - 1 Września 2009, 08:09
baranek, rozczarowałeś mnie, myślałem, że moja dwójeczka będzie najwyższą oceną
baranek - 1 Września 2009, 08:44
xan4, bo ja nie oceniam polityki wydawnictwa, tylko okładkę. rysunek nie jest najgorszy, szczególnie jeśli zna się bohatera rysunku.
Martva - 1 Września 2009, 08:48
Rzadko głosuję na okładkę, bo mi to na ogół zwisa, ale teraz muszę
Adanedhel - 1 Września 2009, 08:51
Nie ma nadziei.
1.
Kruk Siwy - 1 Września 2009, 09:23
Jestem oryginalnie oryginalny. Pała.
hardgirl123 - 1 Września 2009, 09:25
Pała!!
o-kro-pność!!
Stoniu - 1 Września 2009, 11:36
Jedynka dla takiej okładki . Do poprawy
Chal-Chenet - 1 Września 2009, 11:40
Ciekawe kto dla przekory rzucił szóstka...
Kruk Siwy - 1 Września 2009, 11:41
Chyba się nie dowiemy... tchórzem podszyty.
xan4 - 1 Września 2009, 11:42
Naczelny grafik FS
hrabek - 1 Września 2009, 11:44
Czemu "dla przekory"? I czemu "tchórzem podszyty"? Teraz to i ja bym się bał ujawnić, gdybym tak zagłosował. Więcej respektu dla czyichś gustów, panowie.
Kruk Siwy - 1 Września 2009, 12:07
hrabek, kocham cię jak brata ale nie bądź taki drętwus. Żartujemy sobie. Dość niegroźnie, a każdemu wolno zagłosować jak chce. Ot, miło by było przeczytać uzasadnienie takiej oceny.
Alex - 1 Września 2009, 12:17
Nie sądziłam, że kiedykolwiek zagłosuję na 1. Ale stało się Niestety.
hrabek - 1 Września 2009, 12:31
Kruku, ja wiem, że Ty sobie żartujesz. Znam Cię na tyle długo, żeby to wiedzieć. Ale być może nie wszyscy to wiedzą. W tym głosujący. Może zrobił to specjalnie dla draki, a może autentycznie mu się okładka podoba. Ale takie "zachęty" odnoszą raczej odwrotny skutek. Szczególnie że w walce ze wspólnym frontem, w dużej części wielce elokwentnym stoi na dużo gorszej pozycji.
Osobiście po takim zaproszeniu już na pewno bym się nie ujawnił.
Ale jeśli ten, kto wcisnął ocenę 6 to czyta, to zachęcam do ujawnienia się. Będę bronił Twojej wolności wyboru, gustu i zdania. Choć nie wiem, czy we dwójkę coś zdziałamy przeciwko przeważającym siłom.
Witchma - 1 Września 2009, 12:32
Przyjrzałam się ohydzie bliżej. Powinnam zażądać nowych opcji w ankiecie. -6 na przykład.
Pomijając już fakt, że jest to najmniej udana grafika ze wszystkich wędrowyczowskich okładek (i najmniej dopracowana wg mnie), nie podoba mi się:
- przeorany tytuł pisma
- brak informacji o publicystyce (jak rozumiem, Grzędowicz, Kres i Pawlak to nie są nazwiska, które mogą przyciągnąć czytelników)
- brak informacji o szortach
- wołami wypisane tytuły opowiadań, jakby mówiły potencjalnym czytelnikom więcej niż Szmidt, czy Domagalski
Generalnie okładka jest BEZSĘSU. Z braku niższych ocen - 1.
Ziemniak - 1 Września 2009, 12:49
Fabryczna okładka, niepotrzebne tytuły opowiadań na okładce, brak nazwisk publicystów, poza tym sam autor miesiąca by wystarczył, bez kretyńskiej przywieszki, ogólnie jakaś taka bezpłciowa. No i kredyt zaufania mi się wyczerpał - jeden!!!
Chal-Chenet - 1 Września 2009, 13:09
hrabek napisał/a | Kruku, ja wiem, że Ty sobie żartujesz. |
Ja tez żartowałem.
A dla jasności: głosujcie sobie na "6". Jeśli naprawdę się podoba to spoko.
Jaden Kast - 1 Września 2009, 14:40
Chciałem być oryginalny, ale się nie dało - 1.
Ozzborn - 1 Września 2009, 15:02
Masakroza. Nie wyłamię się: 1.
Adashi - 1 Września 2009, 17:15
Chciałem dać bacik, ale jak tu być oryginalnym? Załamujecie mnie, normalnie
Muszę się zastanowić zatem, hmm...
W tak zwanym międzyczasie pozaczepiałbym chętnie ten ponętny "Baywatch" z avatara, ale może lepiej nie
Fidel-F2 - 1 Września 2009, 17:18
1 badziew
Witchma - 1 Września 2009, 17:39
Adashi, w między tak zwanym czasie możesz na szorty zagłosować
|
|
|