Blogowanie na ekranie - Stonoga 100nia
Stoniu - 26 Sierpnia 2009, 12:09 Temat postu: Stonoga 100nia Ech, gruntowne remonty domu sprawiają, że traci on swój góralski urok . Powodem smutku głównie są bardzo widoczne zmiany miejsca mojego dzieciństwa, z którym wiąże wiele miłych chwil . Smutno tego bloga zaczynam...
Anonymous - 26 Sierpnia 2009, 19:14
batman
a ja wgl nie zacozlem swojego
Stoniu - 26 Sierpnia 2009, 19:56
Lucyfer napisał/a | zacozlem |
Że co?
Gwynhwar - 26 Sierpnia 2009, 20:02
Nie przejmuj się, Lucyfer ma dysfunkcję społeczną...
Stoniu - 26 Sierpnia 2009, 20:17
Gwynhwar napisał/a | Nie przejmuj się, Lucyfer ma dysfunkcję społeczną... |
Widocznie. Jeszcze trochę mi zajmie zanim z powrotem zadomowię się na SFFH. Choć taka nowomowa mi tego nie ułatwia...
Agi - 26 Sierpnia 2009, 20:33
Stoniu, czytam Lucyfera od początku, znaczy od dwóch tygodni i też mam problem. Nowy kolega szybciej pisze, niż myśli, niestety.
dalambert - 26 Sierpnia 2009, 20:34
Stoniu napisał/a | Choć taka nowomowa mi tego nie ułatwia.. |
W tym wypadku to nie nowomowa jest - to zwykły bełkot
Martva - 26 Sierpnia 2009, 20:38
Jakiś słownik by się przydał, bo batmana w tym kontekście nijak nie rozumiem.
Mój stryj miał fajny drewniany dom, raczej nie góralski, ale fajny. Po latach został ocieplony, obłożony sidingiem i powiększony nieco, i dalej był fajny, ale to już nie było to. Za to niewątpliwie wygodniej się w nim mieszkało.
Stoniu - 26 Sierpnia 2009, 20:41
Cytat | Jakiś słownik by się przydał, bo batmana w tym kontekście nijak nie rozumiem. |
Ja też, może jakiś ziomalski slang, a ja czaczy nie kumam.
Jest jeszcze jedno wyjście - jakaś dziwna, biegająca klawiatura, która nie daje się poskromić. A co do wątku remontu, elewacja już w połowie skończona, drewna już niestety nie ma . Dobrze, że nie obkładają go sidingiem.
[edit] Co do batmana, to może chodzi o awatar
Rafał - 27 Sierpnia 2009, 08:52
Stoniu napisał/a | jakaś dziwna, biegająca klawiatura, która nie daje się poskromić. | wyobraziłem sobie, niezły dynks
Stormbringer - 27 Sierpnia 2009, 09:04
Prawie jak z Pratchetta.
Anonymous - 27 Sierpnia 2009, 09:33
Agi napisał/a | szybciej pisze, niż myśli, niestety. | <----- buahahahahahahhaaha
i odwalcie sie w koncu od mojego pisma widac ze wy piszecie jedą ręką w necie to normlane
~polonisci sie znaleźli
illianna - 27 Sierpnia 2009, 10:45
Lucyfer napisał/a | ~polonisci sie znaleźli | co znowu skleroza dopadła, w tym wieku, jeku, przecież to forum literackie, jak chcesz innego, to sobie poszukaj dwoma rękami w sieci
dalambert - 27 Sierpnia 2009, 10:46
Lucyfer, może Ty byś się odwalił, jak nie umiesz mówić tylko bekasz i buczysz, to rób to w swoim blogu, mówi się trudno i nie zagląda, ale jak się pakujesz w cudzą grządkę to sie zachowuj
baranek - 27 Sierpnia 2009, 10:48
Agi napisał/a | Nowy kolega szybciej pisze, niż myśli, niestety. |
nowy kolega tylko pisze.
hrabek - 27 Sierpnia 2009, 11:31
Proszę bez wycieczek osobistych.
A kolegę Lucyfera proszę o trochę więcej pokory.
dalambert - 27 Sierpnia 2009, 11:33
hrabek napisał/a | A kolegę Lucyfera proszę o trochę więcej pokory. |
Marzyciel
Stoniu - 27 Sierpnia 2009, 11:33
czy chodzi o jadą, czy o jedną. Ja nie mam zamiaru się domyślać, a jeśli chcesz być zrozumiany, to zanim wyślesz wiadomość, zechciej raz jeszcze ją przeczytać.
Właśnie deszcz zaczął padać, więc prace z remontem domu przystopowane
hrabek - 27 Sierpnia 2009, 11:43
dalambertPo długim urlopie wróciłem i nie wszystko ogarniam. Ale zawsze mogę pożyczyć kumpli jewgienija. Z tego jak ich zareklamował to groźni są i na pewno chętnie pomogą w pacyfikacji niepokornego forumowicza
EDIT: ktoś mi się wciął, więc dopisałem komu odpowiadałem.
feralny por. - 27 Sierpnia 2009, 11:44
Mogło też chodzić o "jedząc", co można odczytywać jako luźną parafrazę powiedzonka o tym , że w zimie niedźwiedź ssie łapę, a my piszemy jedzac rękę. Nie barzdo wiem co by to mogło znaczyć, ale może ktoś ma pomysł.
dalambert - 29 Sierpnia 2009, 18:56
Stoniu, skąd Ty to masz ? znaczy się tego avatarka, toż to jak nic trup niejakiego Majkela J. za takie zdjęcie to niezłą kasę trafić można
Stoniu - 29 Sierpnia 2009, 19:04
dalambert napisał/a | Stoniu, skąd Ty to masz ? znaczy się tego avatarka, toż to jak nic trup niejakiego Majkela J. za takie zdjęcie to niezłą kasę trafić można |
dalambercie ale pojechałeś z tym MJ, aż mnie rozbawiłeś . Jednak jest pewna analogia między postacią ze zdjęcia, a niedawno umarłym pięściarzem, znaczy piosenkarzem. Bo na moim awatarze jest księżniczka Asa, która byłą "wąpirzycą" w filmie Maska szatana. A
tu indyjska wersja Chillera zmarłego Majkela.
Kasiek - 29 Sierpnia 2009, 19:26
Lucyfer napisał/a | ~polonisci sie znaleźli |
Dzień dobry, ktoś zamawiał polonistkę?
Stoniu - 29 Sierpnia 2009, 19:34
Cytat | Dzień dobry, ktoś zamawiał polonistkę? |
Kasiek Lucek chciał, ale wstydzi się poprosić.
Kasiek - 29 Sierpnia 2009, 19:39
Weź, ja mogę poprawiać dysów, ale beznadziejnych przypadków nie leczę Swoją drogą - co z remontem?
Stoniu - 29 Sierpnia 2009, 19:47
Kasiek napisał/a | co z remontem? |
Remont przerwany, bo deszcz skutecznie uniemożliwia jakiekolwiek działanie na zewnątrz. Ile się uda zrobić, nie wiadomo, bo w piątek powrót do Lublińca (a z tym wiąże się miesięczne bycie offline).
Kasiek - 29 Sierpnia 2009, 19:55
TEN Lubliniec?
Stoniu - 29 Sierpnia 2009, 19:58
Kasiek napisał/a | TEN Lubliniec? |
Jeśli chodzi ci o ten z:
-więzieniem kobiecym,
-kompleksem psychiatryków,
-jednostką wojskową,
to tak, to TEN Lubliniec .
Kasiek - 30 Sierpnia 2009, 06:25
Hmm, raczej o jednostkę wojskową mi chodziło ;D
Stoniu - 30 Sierpnia 2009, 12:38
Cytat | Hmm, raczej o jednostkę wojskową mi chodziło ;D |
No więzienie kobiece też popularne, bo skazane mają swój własny teatr .
|
|
|