Mechaniczna pomarańcza [film] - Hardkor 44
Duke - 10 Lipca 2009, 07:35
Zapowiada się ciekawie, trzymam kciuki za powodzenie
http://wiadomosci.onet.pl...ie_lokalne.html
Gustaw G.Garuga - 10 Lipca 2009, 08:15
Zapowiada się... dziwnie. Tutaj kilka wizerunków:
http://www.tvnwarszawa.pl...,wiadomosc.html
"Nie chciałem pokazywać Powstania tak, jak jesteśmy przyzwyczajeni; beznadzieja zrywu i ponure śmierci w kanałach. Chciałbym pokazać świat archetypów i w ten sposób przybliżyć te wydarzenia rówieśnikom Powstańców wychowanym na filmach o superbohaterach, komiksach i grach komputerowych - przekonuje Bagiński."
Fidel-F2 - 10 Lipca 2009, 08:30
jak dla mnie bomba
hrabek - 10 Lipca 2009, 08:41
To chyba najlepszy news filmowy od czasu ogłoszenia, że Cameron wraca do reżyserowania.
Ziuta - 10 Lipca 2009, 12:24
Coś dwa tygodnie temu wrzuciłem niusa o Hardkorze 44 i nike nie zwrócił uwagi. Niedobrzy forumowicze!
Ciekawostka: pomysł i tytuł podsunął Bagińskiemu niejaki Jacek Dukaj.
PS. Ja też czuję się współtwórcą filmu, bo pożyczyłem scenarzysty Orbitowskiemu wiersze Baczyńskiego
Virgo C. - 10 Lipca 2009, 12:44
Oby tylko nie odezwały się hordy pseudopatriotów drących japę, że świętości szargają
Edit:
Z innych ciekawych - planowana jest nowa trylogia w świecie Blade'a. Tym razem ma się ona jednak nie koncentrować na chodzącym za dnia, a jednym z jego przeciwników - Deaconie Frost. Na stołku reżysera - Stephen Norrington.
Z innej beczki - ten sam reżyser marzy o zrobieniu reboota Kruka.
hrabek - 10 Lipca 2009, 13:03
Za scenariusz do Hardcore'a mają odpowiadać Orbitowski i Piątkowski. Może by wypytać Orbita, czy już coś wie?
Ziuta - 10 Lipca 2009, 13:13
Virgo C. napisał/a | Oby tylko nie odezwały się hordy pseudopatriotów drących japę, że świętości szargają |
Właśnie dąsy są ale z przeciwnej strony (nomen omen) barykady. Przesympatyczni miłośnicy filmu ze stronki, na którą często zaglądam, stwierdzili, że to kolejny bogoojczyźniany film o dobrych Polakach i złych Niemcach, że film będzie do d.py, gdyż oficera nie gra Thomas Kretschmann (bo tylko on ma artystyczne i motralne prawo grania wyższego stopniem żołnierza wehrmachtu), a do tego całość jest robiona pod auspicjami Muzeum Powstania, które jest kiczowate, nudne i realizuje faszystowską, klerykalną politykę historyczną Kaczyńskich. Amen!
hrabek napisał/a | Może by wypytać Orbita, czy już coś wie? |
Pewnie będzie milczał. No chyba, że bym go zaszantażował groźbą odebrania Baczyńskiego.
Anonymous - 10 Lipca 2009, 13:22
O kurczę, rewelacyjnie się zapowiada! Mam nadzieję, że nie skończy się wielkim rozczarowaniem, tfu tfu.
Easy - 10 Lipca 2009, 13:39
Chyba cenzura zaczyna działać, bo mi ani jedna, ani druga strona nie działa.
Virgo C. - 10 Lipca 2009, 13:56
Ziuta napisał/a | Stwierdzili, że to kolejny bogoojczyźniany film o dobrych Polakach i złych Niemcach, że film będzie do d.py, gdyż oficera nie gra Thomas Kretschmann (bo tylko on ma artystyczne i motralne prawo grania wyższego stopniem żołnierza wehrmachtu), a do tego całość jest robiona pod auspicjami Muzeum Powstania, które jest kiczowate, nudne i realizuje faszystowską, klerykalną politykę historyczną Kaczyńskich. Amen! |
To co oni by chcieli ? Cannibal holocaust w realiach PW ?
Ziuta - 10 Lipca 2009, 17:05
Wiesz, to jest taki dziwny prąd myślowy, żeby wszystko wyolbrzymiać. Drobne sprawy traktować jako warunek istnienia świata. Bardzo tego nie lubię.
Virgo C. napisał/a | To co oni by chcieli ? Cannibal holocaust w realiach PW ? |
Powiedzieli (jeden powiedział, krytykując warstwę ideową Hardkowu 44), że dla niego to równie dobrze mogłą być wycinanka, albo poklatkowe figurki w plastelinie. Bo w takim filmie, o myśl chodzi, nie o obrazki.
Chcieli by pewnie, rozumiesz, żeby to był serial HBO (bo tylko HBO robi seriale, reszta do odchody niewarte wspomnienia), animację robił Pixar (bo tylko Pixar robi prawdziwą animację; reszta to odchody niewarte wspomnienia), reżyserowali bracia syjamscy Tim Burton-Michael Mann (jak wcześniej), w roli głównej wystąpił Heath Ledger (animowany przez Pixara), a logo filmu to była uśmiechnięte żółta mordka z kropelką krwi. Przynajmniej dopóki doputy nie zrobią jeszcze bardziej ultymatywnej i kongenialnej adaptacji dowolnego komiksu amerykańskiego.
W Jak stracić przyjaciół i zrazić do siebie ludzi bohater grany przez wielkiego Simona Pegga mówi, że nienawidzi młodych reżyserów z kulerskich czarnych okularach, myślącycych że historia światowej kinematografii zaczęła się na Quentinie Tarantino.
Ja myślę, że występuje zbliżone zjawisko.
Trzyamam kciuki za Bagińskiego, Orbita i resztę ekipy. Nie wiem, czy dostaną Oscara, ale jak się postarają, to trailer będzie miał parę dobry milion wejść na Youtube
Hubert - 12 Lipca 2009, 18:41
Hardkor 44 zapowiada się zarąbiście. Skoro będzie utrzymany w takiej tonacji, to może twórcy powinni uśmiechnąć się do Sabattona o jakiś kawałek o polskich żołnierzach - nieco mroczniejszy niż 40:1.
Virgo C. - 12 Lipca 2009, 18:56
Cokolwiek byle nie Sabatton. Zrobili jeden numer o Polsce i starczy. Każdy kolejny byłby już tylko próbą przypodobania się fanom, niekoniecznie wcale dobrą.
Hubert - 12 Lipca 2009, 20:20
Jeśliby robili to na zamówienie...
Szara opończa - 16 Lipca 2009, 09:02
mysle ze Hardkor 44 na wlasny watek zasluguje czy nie?
na hardkor44.pl sa dobrej jakosci koncepty....
hrabek - 16 Lipca 2009, 09:35
Może i masz rację, zaraz się tym zajmę.
Szara opończa - 16 Lipca 2009, 10:15
dziekuje
mysle ze posuniecie z tym filmem jest bardzo dobre
ale zapowiedzi ze ma byc robiony w Holly jakos obnizaja prawdopodobnienstwo jego powstania.. kto wylozy kase to jeszcze nie problem, ale wcisnac sie tam???
do tego data ukonczenia 2012????? tak dluuuugo??
hrabek - 16 Lipca 2009, 10:27
A co ty myślałeś, że filmy to w pół roku powstają? Przecież jeszcze nawet scenariusza nie ma, a co tu dopiero mówić o ekipie, aktorach, czy budżecie. Popatrz, jak robione są inne filmy, cykl trzyletni wcale nie odstaje od innych produkcji.
A Bagiński miał szansę już się wcisnąć do Hollywood, więc zakładam, że kontakty ma i nie będzie to dla niego dużym problemem. Ja jestem dobrej myśli w każdym razie.
Szara opończa - 16 Lipca 2009, 10:29
oby......
Chal-Chenet - 16 Lipca 2009, 11:05
Hmm, to ma być Bagińskiego? W takim razie to będzie animacja, tak? Jest jakaś szansa, że ten film będzie długi, czy to będzie kolejny króciak?
Kruk Siwy - 16 Lipca 2009, 11:06
Z tą animacją to nie wiadomo do końca: ponoć ma to być robione jak "300".
Chal-Chenet - 16 Lipca 2009, 11:11
No to sprawa może być ciekawa... Ale chyba nie będzie tego robił w polskich studiach...
A to dopiero ruszyła produkcja? Znaczy, do premiery troszku czasu jeszcze zostało chyba...?
Kruk Siwy - 16 Lipca 2009, 11:14
Chal-Chenet, przeczytaj parę postów wyżej. Film za trzy lata. Ponoć ma być robiony w Hollywood. Bagiński ma tam już wejścia. Ja osobiście bardzo będę czekał na ten film, nareszcie coś z jajem dalekie od bogoojczyźnianych smętów. A z drugiej strony jawny hołd straceńcom, bohaterom i nazwanie zła złem a nie dobrem inaczej.
Chal-Chenet - 16 Lipca 2009, 11:17
Ano fakt, nie chciało mi się kółkiem w myszy poruszać chyba...
No nic, zapowioada się ciekawie, czekam z niecierpliwością.
Ziemniak - 25 Lipca 2009, 09:17
Może ten kawałek nadałby się na ścieżkę dźwiękową?
Ozzborn - 25 Lipca 2009, 09:57
Niezłe... szkoda, że trzeba być naprawdę doświadczonym słuchaczem, żeby zrozumieć choćby jedno słowo z tekstu
Szara opończa - 31 Lipca 2009, 09:09
Bagiński o filmie:
http://www.rp.pl/artykul/..._historii_.html
Szara opończa - 4 Sierpnia 2011, 09:46
i Orbit o filmie...
http://kultura.gazeta.pl/..._Tarantino.html
|
|
|