Powrót z gwiazd - Nasza fantastyczna twórczość
Kostucha Drang - 18 Lipca 2008, 09:23 Temat postu: Nasza fantastyczna twórczość Piszesz wiersze ? Malujesz ? Stepujesz ? - ten temat jest dla Ciebie.
Czytając forum co jakiś czas natrafiam na rozrzucone tu i tam próbki Waszego talentu. Ktoś maluje, kto inny robi biżuterię a jeszcze ktoś fotografuje lub pisze wiersze. Myślę, że warto założyć wątek służący prezentacji takich dokonań.
Pozdr.
hrabek - 18 Lipca 2008, 09:33
TVN juz taki watek ma, od wrzesnia rusza, zdaje sie
Rafał - 18 Lipca 2008, 10:08
Ja ładnie oprawiam zające i nutrie
Pokazać?
hrabek - 18 Lipca 2008, 10:13
Oprawca
Kruk Siwy - 18 Lipca 2008, 10:16
Ale fantastyczny.
Ja fantastycznie malowałem figurki w skali 1/72 ale mi przeszło i odeszło razem ze wzrokiem.
Martva - 18 Lipca 2008, 10:26
Ja robię biżuterię, ale po pierwsze nie wiem czy fantastycznie, a po drugie pokazuję ją na blogu. Chociaż w sumie może tu też pokażę, bo bloga wszyscy ignorują. Przemyślę to jeszcze.
A kiedyś pisałam wiersze; były mroczne, smutne i melancholijne. Wygrzebałam ostatnio zeszyt, przeczytałam połowę jednego i dostałam ataku śmiechu. Żenada. Nastolatkom z depresją powinno się zabronić pisania czegokolwiek poza notatkami z lekcji.
hrabek - 18 Lipca 2008, 10:29
No widzisz, ale niektorzy biora takie swoje zeszyty, czytaja i wciaz im sie wydaje, ze to swietna poezja. Pozniej ida do knajpy przy rynku i bawia rozmawiajacych tam forumowiczow. Chociaz bawia w zupelnie inny od spodziewanego sposob.
Kruk Siwy - 18 Lipca 2008, 10:36
Martva, dawaj te wiersze! Mam pomysł żeby stworzyć poetę nieudacznika! Będą w sam raz! Im mroczniejsze tym lepsze!
Martva - 18 Lipca 2008, 10:52
Nie, ja się wstydzę. Znam moje możliwości i nie będę się publicznie upokarzać
Kruk Siwy - 18 Lipca 2008, 11:03
Martva, to dawaj prywatnie. Na ucho.
W opowiadniu/książce zaznaczy się, że wiersze TAKIE miały być i wszyscy omdleją z zachwytu nad Twoim talentem. A ja nie będę musiał się wysilać, bo napisać ZŁĄ poezję jest bardzo, bardzo trudno.
Witchma - 18 Lipca 2008, 18:32
Kruk Siwy napisał/a | napisać ZŁĄ poezję jest bardzo, bardzo trudno. |
Kiedy ostatnio odwiedzałeś swój wątek?
Martva - 18 Lipca 2008, 18:43
Kruk Siwy napisał/a | Martva, to dawaj prywatnie. Na ucho |
Nie, bo teraz wszyscy będą wiedzieli że to ja.
Kruk Siwy napisał/a | napisać ZŁĄ poezję jest bardzo, bardzo trudno. |
Przychodziło mi zupełnie łatwo
dalambert - 18 Lipca 2008, 20:49
Ale Was Wszystkich ruszyło - no myślał by kto? A już się zdawało, że sezon ogórkowy, cisza i nudy... No to macie jeszcze jedną perłę na żer :
Kaskado wśród nocy szumiąca,
prywatna domowa kaskado -
ty mi śpiewasz, gdy jestem śpiąca,
gdy jest słońce albo deszcz pada...
W tobie słychać mlaskanie potworów,
w tobie ciuchcia w dal nieznaną sapie -
gdy noc głucha wchodzi tutaj z dworu
słysząc ciebie marzę na kanapie.
O dowodzie dóbr cywilizacji!
Łazienkowy mój rezerwuarze!
Dzięki temu,żeś zaczął przeciekać
wiersz ten piszę i o sławie marzę...
Pucek 1975
dzieło wręcz technicznofantastycznę - kto dziś już nawet nie posiada, ale pamięta rezerwuary wysoko w kibelku szumiace, ech łza się w oku ....
Martva - 18 Lipca 2008, 20:58
Powiało poezją.
dalambert - 18 Lipca 2008, 21:03
Martva, publikuj się śmiało, każdy pisać może......
Martva - 18 Lipca 2008, 21:09
Ale nie każdemu wychodzi
ihan - 18 Lipca 2008, 21:15
Martva napisał/a | Kruk Siwy napisał/a | Martva, to dawaj prywatnie. Na ucho |
Nie, bo teraz wszyscy będą wiedzieli że to ja.
|
Obawiam się, że teraz jakakolwiek zła poezja zawarta w ksiązkach Kruka będzie przypisywana tobie. Więc w zasadzie nic nie ryzykujesz.
dalambert - 18 Lipca 2008, 21:21
Martva, nie garb się / psychicznie / jeno publikuj TU
Martva - 18 Lipca 2008, 21:28
ihan napisał/a | jakakolwiek zła poezja zawarta w ksiązkach Kruka będzie przypisywana tobie. |
Ale ja protestuję!
dalambert napisał/a | jeno publikuj TU |
Nie.
Poza tym nikt tu jeszcze własnego artystycznego tworzenia nie zaprezentował, dlaczego ja mam być pierwsza i pokazywać knotowate wiersze z wczesnego nastolęctwa?
dalambert - 18 Lipca 2008, 21:39
Martva, jak to nikt a ODA Pucka do szumiącej kaskady to co DORSZ
Martva - 18 Lipca 2008, 21:56
Ale to nie Pucek się zaprezentowała, tylko Ty zaprezentowałeś ją. To nie to samo Bo idąc tym tropem to mogę zaprezentować rysunki z dzieciństwa moich sióstr, ale chyba nie o to chodzi?
dalambert - 19 Lipca 2008, 06:24
Martva, Pucek jest uparta i jak powiedziała, że skrzynki nie założy to i nie, ale mnie od cmpa odgania i sama wpisuje fakt, że z mojego konta , ale zupełnie na wlasne. Wszystko w swoim czasie - pucek.
Martva - 19 Lipca 2008, 09:35
Aaa, to insza inszość.
Ale mimo wszystko, no. Nawet nie wiem gdzie zagrzebałam ten zeszyt i czy go nie wywaliłam już.
Hubert - 19 Lipca 2008, 15:21
Martva napisał/a | Ja robię biżuterię, ale po pierwsze nie wiem czy fantastycznie, a po drugie pokazuję ją na blogu. Chociaż w sumie może tu też pokażę, bo bloga wszyscy ignorują. Przemyślę to jeszcze.
A kiedyś pisałam wiersze; były mroczne, smutne i melancholijne. Wygrzebałam ostatnio zeszyt, przeczytałam połowę jednego i dostałam ataku śmiechu. Żenada. Nastolatkom z depresją powinno się zabronić pisania czegokolwiek poza notatkami z lekcji. |
Martva, nie marudź. Co by to nie było, będzie o klasę lepsze od moich lirycznych prób. Plugawie przerobiłem "Witajcie w naszej bajce" z Akademii Pana Kleksa (więc to nawet nie do końca było moje) tak, by opisywać kilka niezbyt lubianych osób z klasy. Szczęściem, w ostatniej chwili opamiętałem się i nie wrzuciłem tego na grono.
Ja zaś oprawiam artystycznie książki/gry/muzykę tworzoną przez innych, czasem ich równie artystycznie wywiadowuję Ku chwale Elkander!
Ostatnio próbuję swych sił w opowiadaniach, co różnie, różniście wychodzi (parę osób wie...), ale mam nadzieję, ze niedługo jeden tekst ukaże się w SFFiH.
gorat - 19 Lipca 2008, 17:11
hrabek napisał/a | No widzisz, ale niektorzy biora takie swoje zeszyty, czytaja i wciaz im sie wydaje, ze to swietna poezja. Pozniej ida do knajpy przy rynku i bawia rozmawiajacych tam forumowiczow. Chociaz bawia w zupelnie inny od spodziewanego sposob. | A czemu miałoby się wydawać? Co w niej takiego złego?
Swoją drogą - przejrzałem własną twórczość. Zasadniczo podpadam pod spostrzeżenie hrabka ( ), tyle tylko, że uważam końcówki za zazwyczaj skopane. Głównie odczapista ostatnia linijka.
Martva - 19 Lipca 2008, 19:46
gorat napisał/a | Co w niej takiego złego? |
Rozpylanie esencji żywopłotów. Chociaż nie, to było akurat niezłe.
gorat - 19 Lipca 2008, 22:21
Martva, nie łapię. Co mają żywopłoty do poezji? Eee... żywopłoty, żywe płoty dla słów - poeci?
Martva - 19 Lipca 2008, 22:30
Bo hrabek miał na myśli konkretnego poetę, konkretną knajpę i konkretnych forumowiczów.
gorat napisał/a | Co mają żywopłoty do poezji? |
A to juz by trzeba było zapytać tego pana. Może wie. Może wie również, dlaczego nawet ślimaki spotykają się wieczorem. Jakby nie wiedział, to by nie pisał. Zapewne.
alberto ui - 21 Lipca 2008, 09:00
To ja pochwalę się teledyskiem do transylvanian express:
http://pl.youtube.com/watch?v=7EpB03kmGQk
Łukasz Śmigiel - 21 Lipca 2008, 19:18 Temat postu: wicca A ja sklecam audycje radiowe ze studentami lub bez, a w linku poniżej z ukochanymi Uniradiowcami, we wrocławskim Empiku, w mobilnym studio
http://www.vimeo.com/1134328
|
|
|