To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty dawno minione - ZamiastCon

Rafal Kosik - 7 Stycznia 2008, 15:12
Temat postu: ZamiastCon
::: Mirror tego newsa jest tu: http://rafalkosik.com/zamiastcon :::

[EDIT]
Jak wszyscy wiemy, przyroda nie znosi próżni, a jako że w tym roku paru Krakusów postanowiło się polenić i nie organizować Krakonu, postanowiliśmy zapełnić tę pustkę i dać sobie i Wam szansę na odrobinę pseudo-konwentowej radości w czas zimowej posuchy. Niniejszym więc czujcie się uroczyście zaproszeni na:

ZAMIASTCON 2008

który odbędzie się 19-20 stycznia w Krakowie i obejmie standardowy zestaw rozrywek: przyjdzie jakiś pisarz alb dwóch, ktoś opowie jakąś historyjkę, ktoś coś wygłosi, ktoś na czymś zagra, będzie się można napić piwa w miłym towarzystwie w jakiejś przytulnej knajpce, a nadgorliwcy mogą pójść coś pozwiedzać. Nic więcej nie gwarantujemy, ale też nie chcemy od Was żadnej akredytacji :) Słowem: konwent bez konwentu.

Zainteresowanych spoza Krakowa informujemy, że najlepiej byłoby tam zawitać wieczorem 18 stycznia (piątek) lub rankiem 19 stycznia (tak, to sobota), gdyż główne atrakcje i impreza zaczną się właśnie w sobotę od godz. 19:00 w knajpie Klub Re, przy ulicy św. krzyża 4. Przy okazji dziękujemy Jarkowi Urbaniukowi za załatwienie tego miejsca.

Krakusów informujemy, że po prostu mają trzymać rękę na pulsie i się zjawić.

Noclegi podobno bardzo przyzwoite znaleźć można na http://www.hotelewkrakowie.pl . Odzywajcie się i przybywajcie, bawmy się, pijmy, dyskutujmy, póki życia starcza!

Wszelkie dodatkowe pomysły mile widziane, o ile pomysłodawca zajmie się ich realizacją;)

W imnieniu nieoficjalnego i bliżej niesprecyzowanego komitetu organizacyjnego, Rafał Kosik

Poniżej imprezy towarzyszące i lista gości.

Program:
• Piątek 18:00 Wit Szostak "Oberki do końca świata" - spotkanie z autorem, koncert Kapeli Postrokicińskiej.
Alchemia, Kazimierz, ul. Estery 5 (róg Placu Nowego)
• Sobota od 19:00 część główna imprezy polegająca na degustacji różnych rodzajów alkoholi. Klub Re, przy ulicy św. krzyża 4.
• Sobota po 19:30 Marcin Przybyłek prelekcja "Stosunki damsko męskie" w wersji biesiadnej:). Prelekcja nie zakłóci continuum degustacji.

Goście (na sobotni wieczór):
1. 2. Rafał & Kasia Kosik
3. Agata
4. Łukasz Orbitowski
5. 6. Jarek Urbaniuk & Asia Mika
7. NURS :?:
9. Jacek Komuda
9. Wit Szostak
10. Martva
11. Dareko :?:
12. Ziemniak
13. red91
14. jewgienij
15. Adanedhel :?:
16. Ziuta
17. Mikołaj Wachowicz
18. Maciek "Szary" Jurewicz
19. 20. Shadowmage & Iza
21. 22.Andrzej & Kasia Pilipiuk
23. Krisu
24. 25. Lu & Marek
26. Puszon
27. mawete
28. 29. Miria & Bernhard
30. Marcin Przybyłek
31. Zwierzak :?:
32. Słowik
33. 34. corpse bride x2
35. joe_cool
36. agrafek
37. Urien
38. 39. smert x2

mawete - 7 Stycznia 2008, 15:32

Już pisałem o tym delikatnie w krakowskim wątku. :D Czy bedę? Zależy co odpowiedzą ludzie z którymi sie umówiłem na imprezę nad morzem. Ja wybrałbym morze, ale sam nie bedę decydował. :D
Martva - 7 Stycznia 2008, 15:52

Ja na 99% :)
dareko - 7 Stycznia 2008, 15:56

Prowadze negocjacje, ale marnie to widze :(
Ziemniak - 7 Stycznia 2008, 16:08

Ja sie raczej pojawię, ale koło 22 dopiero
red91 - 7 Stycznia 2008, 17:29

Tak jak Martva, na 99 %.
Martva - 7 Stycznia 2008, 18:36

A jaka będzie konwencja?
jewgienij - 7 Stycznia 2008, 18:42

Jeśli to sobota i niedziela, to zjawię się na stówę. Zresztą w przyszłym tygodniu mamy remont w pracy, więc wszyscy idziemy sobie na urlopy. Możecie mnie zapisać.
Ziuta - 7 Stycznia 2008, 18:44

99%
konwencja będzie historyczna. Przełom XX/XXI wieku w Europie Wschodniej.

Martva - 7 Stycznia 2008, 18:46

Ziuta, ale ja na poważnie pytam...
Agata - 7 Stycznia 2008, 19:00

Myślę, ze genewską można wziąć pod uwagę :mrgreen:
Adanedhel - 7 Stycznia 2008, 19:01

Kusząca propozycja. Nocować mógłbym nawet u rodziny... tylko funduszy brak, a i sesja za pasem. Damn!
Martva - 7 Stycznia 2008, 19:23

ADHD, nie kombinuj, przyjedź :twisted:

Agata, jak genewska to co ja mam na siebie włożyć?

Adanedhel - 7 Stycznia 2008, 19:24

Jeśli znajdą się fundusze to przyjadę. Bo sesja to może poczekać... jak zwykle zresztą :mrgreen:
Martva - 7 Stycznia 2008, 19:26

No, już lepiej ;)
Agata - 7 Stycznia 2008, 19:26

Strój siostry Czerwonego Krzyża :mrgreen:
Chal-Chenet - 7 Stycznia 2008, 19:31

Chciałbym, ale nie mogę. Nie w styczniu :(
Gwynhwar - 7 Stycznia 2008, 19:36

Chal-Chenet napisał/a
Nie w styczniu

Same here :(

Urbaniuk - 7 Stycznia 2008, 19:37

Będę na 100% (choć nie wiem czy to specjalna zacheta :mrgreen: ) swoją droga mozna by spróbowac sprowadzic publikujących z krakowa: Orbitowski (jak będzie zywy to będzie), Pilipiuk, Szostak, Uznański, Huberatch, Kyrcz, Kain z moderatorów zycia fantastycznego (ładne nie? :twisted: ) np. Wieczorek z Gildii, jest ggff, twórcy strony www.stephenking.pl
Chmmmmm czyzby Kraków był polskim zagłebiem fantastycznym? ;P:
Z pozakrakowskich juz wiadomo że Kosik. Bądźcie bądźcie.

jewgienij - 7 Stycznia 2008, 19:40

Agata napisał/a
Strój siostry Czerwonego Krzyża :mrgreen:

Lepiej nie, bo pomyślą, że to strajk okupacyjny pielęgniarek się zaczął.
Załóż, martva, oczywiście coś prowokującego i apelującego do najbardziej atawistycznych części męskiego mózgu. :lol:

Martva - 7 Stycznia 2008, 19:41

O ja, nie wiem czy sie pomieścimy, jeśli orgowie myślą o tej knajpie o której ja myślę ze oni myślą ;)

Urbaniuk, jesteś Słynnym Pisarzem, nie kryguj się ;)

Adashi - 7 Stycznia 2008, 19:48

No ja myślę, że jak sama nazwa wskazuje, to odbędzie się gdzieś za miastem, to się zmieścicie :mrgreen:
Adanedhel - 7 Stycznia 2008, 19:50

Jakby co postawi się namioty na moich rodzinnych włościach :mrgreen:
Adashi - 7 Stycznia 2008, 19:55

W miasteczku namiotowym zamarzniecie i obawiam się, że jedna Martviczka w wyzywającym wdzianku nie zdoła dodać Wam otuchy :twisted:

Kurczę, co ja robię tego 18-19? :idea:

Martva - 7 Stycznia 2008, 20:05

A gdzie masz rodzinne włości?
Adanedhel - 7 Stycznia 2008, 20:07

Samo południe miasta. Soboniowice konkretnie się zwie. Stamtąd zrobisz krok (dosłownie ;) ) i już jesteś poza granicami Krakowa.
Martva - 7 Stycznia 2008, 20:16

To nie słyszałam, widać musi być w inną stronę niż moja wieś :)
Agata - 7 Stycznia 2008, 20:18

Urbaniuk napisał/a
Huberatch

Kurka, a tego to nie znam. Debiutant jakiś? :mrgreen:

Z tego, co wiem, to samozwańcza i nieoficjalna i jak jej tam jest, z częścią z wymienionych już się skontaktowała, ale jak kolega Urbaniuk chce się przyczynić, to prosiemy bardzo.

Rafal Kosik - 7 Stycznia 2008, 20:26

Agata napisał/a
Urbaniuk napisał/a
Huberatch

wym. [hubera'cz] :)

Urbaniuk - 7 Stycznia 2008, 20:27

Martva -> A ty nie rób sobie jaj. :mrgreen: Pisarzem to jest Orbitowski, ja jestem opowiadaczem historii. Ale sławny będę, tylko nie wiem jeszcze w jakiej dziedzinie :twisted: Jak stwierdziła moja dziewczyna: "Kotku ty jesteś gwiazdą nawet na 20 metrach swojego mieszkania" ;P:
Agata-> chce chce.
Oczywiscie "Huberath" :oops: , mam papiery na dysleksje ale to mnie rzecz jasna nie usprawiedliwia...

Partner forum