Mechaniczna pomarańcza [film] - filmy fantasy
wereszczynski - 28 Listopada 2007, 09:41 Temat postu: filmy fantasy Nie doszukałem się takiego tematu, więc jeśli już jest nie krzywdźcie mnie - bardzo
Uwielbiam oglądać filmy fantasy, bo pozwalają się wyłączać.
Ostatnio oglądałem "Ziemiomorze" (obie części, dobre), "Lochy i Smoki" (co za koszmarna chała), ominąłem także "Curse of The Ring" ("Film twórcy efektów specjalnych Dnia Niepodległości!";).
Czekam na przyszłoroczną premierę Kłamstw Locke'a Lamory, do którego prawa zakupił już Warner. Do klasyki należy - rzecz jasna - reżyserska wersja Władcy Pierścieni, Willow, Mgły Avalonu (doskonałe), Opowieści z Narnii (można znieść).
I tu pytanie: czy ominąłem jakieś ciekawe pozycje fantasy z którymi warto się zapoznać?
Czarny - 28 Listopada 2007, 09:49
Też nie znalazłem tak ogólnego tematu, ale na pewno dział Mechaniczna pomarańcza będzie właściwszym.
Jeśli filmy fantasy, to przede wszystkim Conan Barbarzyńca i Niszczyciel.
Martva - 28 Listopada 2007, 09:49
Słabo szukałeś
ostatnio oglądane
oczekiwane
Czarny - 28 Listopada 2007, 09:50
Te wątki akurat nie są konkretnie o filmach fantasy
Martva - 28 Listopada 2007, 09:51
Nie rozdrabniajmy się aż tak
Czarny - 28 Listopada 2007, 09:53
Rozdrabniamy się o wiele bardziej, prawie każdy z ostatnio wyświetlanych filmów z branży ma swój własny wątek
Chal-Chenet - 28 Listopada 2007, 10:06
z tego co sobie przypominam:
Władca Pierścieni - do mnie trafił, tylko, że teraz inaczej nie widzę bohaterów niż w sposób, w jaki zostali pokazani w filmie
Ostatni Smok - bardzo przyjemny filmik, świetny smok z głosem Connery'ego
Willow - klasyk nad klasyki. film mojej młodości.
Lochy i Smoki - zacząłem, nie skończyłem
Opowieści z Narnii - przyjemna rzecz, oglądanie przebiegało i bez zgrzytów i bez nadmiernych emocji
Eragon - patrz wyżej
Wiedźmin (niekiedy zwany Wieśminem) - ten film nie wymaga dalszego komentarza
więcej grzechów w tej chwili nie pamiętam
hrabek - 28 Listopada 2007, 10:07 Temat postu: Re: filmy fantasy
wereszczynski napisał/a | Ostatnio oglądałem Ziemiomorze (obie części, dobre), |
To Ziemiomorze z Danny Gloverem? Przeciez to chala byla, jak malo ktora. Nudne, beznadziejnie zagrane, przewidywalne i ogolnie tandetne.
Iwan - 28 Listopada 2007, 13:37
widziałem tylko pierwszą częsc ale zrobiła na mnie całkiem pozytywne wrażenie
Angelus - 4 Grudnia 2007, 14:02
Jak można pominąć mój ukochany film z Rutgerem Hauerem i Michelle Pfeiffer!? Gdzie Ladyhawk?
Ostatnio nabyłam droga kupna pakiet zawierający 3 klasyki filmu fantasy:
Willow
Ladyhawk
Legend
Oczywiście najbardziej lubię ten drugi film.
Iwan - 4 Grudnia 2007, 14:06
a było jeszcze coś takiego jak Narzeczona Ksiecia czy jakoś tak ale czy to fantasy
Ziemniak - 4 Grudnia 2007, 15:44
Fantasy z przymrużeniem oka. Na podstawie książki W. Goldmana. Całkiem fajne
Koniu - 4 Grudnia 2007, 16:40
To Ziemiomorze, które ostatnio na jedynce w dwie niedziele leciało całkiem sympatyczne było. Z Isabellą Rossellini ^^
Iwan - 4 Grudnia 2007, 22:04
Cytat | Z Isabellą Rossellini ^^ |
to ze względu na nią
lavojtek - 4 Grudnia 2007, 23:34
Po trzykroc: Labirynt, Ciemny Krysztal, Opowiesci z Narnii . Oczywiscie Wladce Pierscieni celowo nie wymienilem bo to klasa sama w sobie! Niedlugo kolejna czesc Narnii - Ksiaze Kaspian
Anonymous - 5 Grudnia 2007, 00:09
Angelus napisał/a | Jak można pominąć mój ukochany film z Rutgerem Hauerem i Michelle Pfeiffer!? Gdzie Ladyhawk? |
I mój! I mój!
Angelus - 5 Grudnia 2007, 09:37
A pamiętacie Fantagiro? Zdaje sie ze to włoska produkcja była albo francuska...Nie pamiętam.
Czarny - 5 Grudnia 2007, 09:38
Zdecydowanie włoska
Anonymous - 5 Grudnia 2007, 14:56
Nie lubię włoszczyzny. Raczej mięcho (Conan, Czerwona Sonia).
Iwan - 5 Grudnia 2007, 14:59
był też bardzo fajny film z Tomem Cruisem ale już nie pamiętam tytułu
lavojtek - 5 Grudnia 2007, 17:54
Iwan napisał/a | nie pamiętam tytułu |
Legenda
Homer - 5 Grudnia 2007, 20:19
No jeśli Fantaghiro to nie można zapomnieć o dziecku naszych południowych sąsiadów - Arabeli.
Pamiętam jak dziś jak Pan Majer znalazł czarodziejski dzwoneczek
Martva - 5 Grudnia 2007, 21:06
Iwan napisał/a | był też bardzo fajny film z Tomem Cruisem ale już nie pamiętam tytułu |
I on był taki śliczny i młodziutki, i miał uroczo krzywe ząbki
Iscariote - 6 Grudnia 2007, 09:51
Haaa Ladyhawke lubię ze względu na Matthew Brodericka
Jak byłem mały, to bardzo człowieka lubiłem. Zresztą film piękny i piękna historia.
Legendy z Tomem nie obejrzałem z racji, że Tom tam gra... chociaż parę razy starałem się
Ostatniego smoka też bardzo lubię.
W telewizji też czasem leci dwuczęściowy Merlin z Samem Neillem. Niezła produkcja jak na mój gust
Z ciekawości w wyszukiwarce na Filmwebie zaznaczyłem by znalazło mi wszystkie filmy z tagiem "fantasy"...
No i dowiedziałem się, że jeden z moich ulubionych filmów z Cagem - City Of Angels - jest melodramatem fantasy
hrabek - 6 Grudnia 2007, 10:02
Dlatego wlasnie go lubisz, bo to fantasy
Angelus - 12 Grudnia 2007, 10:30
Ciekawe czy pierwowzór City of Angels czyli Niebo nad Berlinem Wima Wendersa tez zalicza sie do fantasy? Wątpię aby taki był zamiar reżysera ale co ja tam wiem.
evilmg - 18 Grudnia 2007, 21:04
poza tymi wymienionymi, dodalbym od siebie:
Krull - swietne fantasy z magami, wojami, cyklopem i innymi stworami
Conquest - bardzo dobra mieszanka fantasy z horrorem, z wieloma paskudnymi stworami i krwawymi scenami - zblizenia na miazdzenie glowy, wyciekajace wnetrznosci oraz rozrywanie na strzepy.
The Sword and the Sorcerer - slabiutkie. wynudzilem sie na tym
Beastmaster - hitorie Dara zna chyba kazdy. calkiem przyjemne. powstal nawet serial
Kyle Katarn - 12 Marca 2012, 14:02
Moje ulubione:
"Conan" (Barbarzyńca i Niszczyciel)
"Willow"
"Władca Pierścieni"
"Ciemny kryształ"
"Merlin"
"Rycerz króla Artura"
"Ostatni smok"
"Niekończąca się opowieść" też fajna, choć dziwne było to, że na tak ważną i niebezpieczną (jak sami mówili) misję wysłali dziecko, któremu w dodatku nie pozwolili wziąć ze sobą żadnej broni. Nie wyjaśnili, dlaczego. Ale mam do tego filmu sentyment.
Natomiast "Narnia" - taka sobie jak dla mnie. Może nie oceniam jej tak wysoko, bo nie mam do niej takiego sentymentu.
Szkoda, że już nie puszczają "Ciemnego kryształu". Bardzo fajny film to był. I szkoda, że już nie ma Filmnetu - tam to kiedyś było mnóstwo filmów fantasy i bajek wszelkiej maści. Ech, wspomnienia...
Fidel-F2 - 12 Marca 2012, 14:40
Kyle Katarn napisał/a | Rycerz króla Artura | o, jaki to shit jest
ilcattivo13 - 12 Marca 2012, 15:39
Kyle Katarn napisał/a | Moje ulubione:
Conan (Barbarzyńca i Niszczyciel)
|
a "Czerwona Sonia" już nie?
|
|
|