To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Kupię, sprzedam, wymienię - Kupię numer pierwszy Science-Fiction albo chociaż kserówkę

Fearfol - 3 Października 2007, 14:41
Temat postu: Kupię numer pierwszy Science-Fiction albo chociaż kserówkę
Tak jak już napisałem w "Archiwum" kupię numer pierwszy może ktoś był zapobiegliwy zaopatrzył się we dwa egzemplarze? Jeżeli nikt nie ma czy chociaż z kseruje cały (oczywiście nie za swoje ) i wyśle. Choć będzie to miało mniejszą wartość kolekcjonerską.
Fidel-F2 - 3 Października 2007, 15:38

IMHO pierwszy numer ma głównie wartość kolekcjonerską, bo opowiadania byly w nim cieniutkie
Adashi - 3 Października 2007, 19:11

Ach, pamiętam :D Ta okładka z "Czterema Pancernymi"! Co za wspomnienia! Pamiętam, kiedy ujrzałem Nr 1 w witrynie kiosku :)
Fearfol - 3 Października 2007, 19:13

Ale Fidel masz ten numer, tak ? Więc jeżeli nikt mi nic nie zaproponuje to skserowałbyś i wysłał ? I przy okazji pytanie do Redaktora czy mogę o to prosić i czy nie będzie to jakąkolwiek formą plagiatu czy piractwa ?
Fidel-F2 - 3 Października 2007, 19:49

Fearfol, nie wcześniej jak po nowym roku
w tej chwili leży sobie biedaczek 2000mil ode mnie
dodatkowo bedziesz musiał przypomnieć mi o tym 26 lub 27 grudnia
inaczej nie da rady

NURS - 3 Października 2007, 21:00

Nie mam już tego numeru na stanie 9chyba, ze za 100 zeta :-) , ale radze poszukać po antkach wariatach.
gorat - 3 Października 2007, 21:16

W Łodzi podobno jest jakiś z prasą, bo w normalnych to tylko F/NF i Fenixy bywają.
elam - 3 Października 2007, 21:20

trzebaby mnie dopasc w niedziele, i sie przypomniec, to moglabym zeskanowac i wyslac na maila. ..
ale bez przypomnienia - na pewno o tym zapomne...

Fidel-F2 - 3 Października 2007, 21:23

allegro?
gorat - 3 Października 2007, 21:28

Ni ma, chyba że w pakiecie (btw nikt się nie zainteresował, nie zajrzał :shock: )
Fidel-F2 - 3 Października 2007, 21:31

są i pojedyncze (w tej chwili 2) i zestaw 46 sztuk ale od drugiego numeru :twisted:
mad - 3 Października 2007, 23:20

Są tylko 3 czasopisma, których mam wszystkie numery. Oczywiście SF/SFFiH, F/NF, a trzeciego nie zgadniecie :D
Fidel-F2 - 4 Października 2007, 07:25

wiadomości wędkarskie
gorat - 4 Października 2007, 09:29

Teraz Rock?
Zgadywanka ciekawa będzie - szkoda, że offtopiczna. mad, załóż bloga może? Ten raz jeden się przyda.

Rafał - 4 Października 2007, 09:36

A na jaką literkę? Bo jak na H to na pewno będzie ten Hu.., znaczy się Hatf artystyczny?
Chal-Chenet - 24 Października 2007, 08:00

Fearfol napisał/a
Tak jak już napisałem w Archiwum kupię numer pierwszy może ktoś był zapobiegliwy zaopatrzył się we dwa egzemplarze? Jeżeli nikt nie ma czy chociaż z kseruje cały (oczywiście nie za swoje ) i wyśle. Choć będzie to miało mniejszą wartość kolekcjonerską.

jeśli jeszcze jesteś zainteresowany to napisz mi priva to się dogadamy co do szczegółów. numeru nie wyślę, ale mogę skserować. i to za friko, tylko byś mi wysłał pustą dużą kopertę za zwrotnym znaczkiem.

Fearfol - 28 Października 2007, 09:23

Muszę to uzgodnić z moimi "czujkami" w terenie. Tzn: poprosiłem o to kilka osób nie tylko z tego forum i muszę się dowiedzieć czy ktoś mi to już załatwił. Ale jak co to się odezwę na pw. Ok. fajno.
MLEKO - 29 Października 2007, 11:22

Pierwszy to był ten z myśliwcami z polską szachownicą i krążownikiem z niemieckim krzyżem?
Jeśli tak to pożyczyłem go koledze na wieczne nieoddanie... :(
Kurcze Nurs nie dałoby się dodrukować?

NURS - 29 Października 2007, 11:55

Obawiam się, że nie da rady :-)
Adashi - 29 Października 2007, 12:02

To byli 4 Pancerni, MLEKO :)
Czasami jest na allegro, polujcie tam, chłopaki.

gorim1 - 29 Października 2007, 20:15

gdybym wcześniej wiedział ( w okolicach lipca) pierwszy numer miałem zdublowany tak to sam posiadam pełen komplet a się namęczyłem żeby zdobyć trzeci, przez to mi się pierwszy zdublował
MLEKO - 29 Października 2007, 22:35

Ja podobnie jak pierwszy, wydałem także drugi numer (chyba nawet tej samej osobie) resztę mam i nie oddam :evil:
Mam tylko nadzieję że udało mi się tymi dwoma numerami gościa wciągnąć i poświęcenie nie poszło na marne. Hmm... trzeba będzie kiedyś to sprawdzić.

mad - 1 Listopada 2007, 16:54

Rafał napisał/a
A na jaką literkę? Bo jak na H to na pewno będzie ten Hu.., znaczy się Hatf artystyczny?

Jaja sobie robicie! :evil: :wink: :D , ale niech tam!
Nazwa dwuwyrazowa, inicjały JM
Ciekawe, czy ktoś w ogóle o tym piśmie słyszał. Z fantastyką i w ogóle literaturą piekną nie ma nic wspólnego. Od ładnych paru lat jest niestety RIP

Spojler - odpowiedź: JAZZ MAGAZINE

Wojak - 15 Listopada 2007, 12:51

w warszawie na wiatraku, na targowisku jest malutki antykwariat. Pare dni temu byłem i widziałem pierwszy numer.
gorat - 15 Listopada 2007, 19:12

Jakim wiatraku? Jak uszczegółowisz, to będę wdzięczny :) Ale oczywiście w wątku obok, nazwa nawet niemyląca!

Partner forum