To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty dawno minione - BIELSKO 30 czerwca- 1 lipca

elam - 5 Maj 2007, 20:52
Temat postu: BIELSKO 30 czerwca- 1 lipca
no to pierwsze koty za ploty.
postanawiam, ze zajme sie organizacja imprezy zamiastpakonowej.
29-30 czerwca - 1-2lipca
Bielsko- Biala (50 km od Katowic, 100 km od Krakowa)
(te dane nie ulegna zmianie)

nazwa: proponuje FLIP, czyli Fantastyczna Letnia Impreza Podbeskidzka.
nic lepszego mi nie przyszlo do glowy :) jestem otwarta na propozycje :)

program:
29 czerwca, piatek, godziny popoludniowe - powitania, meldowanie sie w miejscu noclegu, luzik

30 czerwca, sobota - GORY. dla leniwych - Szyndzielnia (1026 m n p m ) i Debowiec, kolejka linowa; -lub dla bardziej chetnych - Klimczok (1117 m n p m). Ognisko, pieczenie kielbasek i oscypkow. wieczorne i nocne rozmowy.
w razie niepogody - cos sie wymysli ;)

1 lipca, niedziela - odsypianie soboty; dla chetnych - krotkie zwiedzanie miasta, msza w Kosciele w Bialej lub nabozenstwo w kosciele Ewangelickim, kregielnia albo piwo, co kto lubi, jak to w niedziele ;)

wiem, ze kasa jest wazna, wiec biore pod uwage tylko te tanie rzeczy, a nie Hotel Prezydent :D
w gre wchodza na razie 4 obiekty: jeden drozszy hotel ZIAD (od 30 zl za noc w pokoju 3osobowym bez lazienki do 45 zl/ osoba/noc za pokoj 2osobowy z lazienka), tuz pod Szyndzielnia, z widokiem na gory (dojazd z centrum zwykly autobus), ognisko i inne atrakcje na miejscu;
drugi tanszy - szkolne schronisko mlodziezowe w centrum miasta, pokoje 15-30 zl / osoba/noc, lazienki wspolne, 10 minut autobusem od dworca, ale za to z ogniskiem trzeba kombinowac. zrobi sie pod Szyndzielnia... ;)
trzeci - sredni, dom turysty 10 minut pieszkom od dworca i blisko tego schroniska mlodziezowego, ceny od 25 do 45 zl / osoba / noc, lazienki chyba sa w pokojach ale ilosc miejsc ograniczona - tylko 20.
czwarty - tez hotel po drodze na Szyndzielnie transportowiec

wypytam sie dokladnie i uaktualizuje w tygodniu.

- czy wolicie taniej w centrum, czy wygodniej/drozej w gorach ??

podkreslam: Bielsko lezy u stop gor, ale to nie jest zadne zadupie. Autobus MZK od dworca zawozi was na miejsce, pod kolejke linowa na Szyndzielnie... tu mozna zobaczyc
full wypas.

zglaszac sie, kto chetny?

hijo - 5 Maj 2007, 20:57

obecny, już planuję wypad :D
NURS - 5 Maj 2007, 21:20

Trzeba być, skoro Pako bez ptaka w niewolę nauki popadł.
No i może wreszcie Gustawa ktoś zobaczy. Krążą juz plotki, że jest on kobietą, a nawet tym, co porasta Marsa...

Gustaw G.Garuga - 6 Maj 2007, 05:57

Widziano mnie już podczas pierwszego Bielskonu a nawet rozmawiano ze mną. Plotki nie znalazły potwierdzenia. Mam świadków!

Prawdopodobnie się zjawię. Piszę "prawdopodobnie", bo mam wtedy sesję, ale na jeden dzień postaram się wpaść.

Anonymous - 6 Maj 2007, 08:37

Jeśli zgłosi się trochę ludzików, to i ja będę (z mężem). Najbardziej podoba mi się opcja noclegowa nr 1.
Pako - 6 Maj 2007, 08:45

Nu, u mnie to jak u Gustawa. zobaczy się, jak dokładnie będzie sprawa z sesją wyglądała. Piątek prawdopodobnie odpuszczę tak czy siak, ewentualnie wieczorem, ale malo prawdopodobne. a jakby reszta się dobrze ułozyla, to moze w sobotę/niedziele... Ale cholera (dawniej mawete) wie...
elam - 6 Maj 2007, 08:57

Miria, beda, beda. to duza impreza ma byc... wieksza niz Nurskon... :wink:
marzy mi sie cos z rozmachem...
zaczynam dzis pertraktacje z Waznymi Osobistosciami... ;)

Anonymous - 6 Maj 2007, 09:38

Jestem pod wrażeniem. :D Slyszeliście, współforumowicze? :twisted:
Ixolite - 6 Maj 2007, 09:41

Ja wstępnie wyrażam zainteresowanie, ale wszystko zależy od harmonogramu obron, który poznam pewno dopiero w ostatnich dniach czerwca :/
elam - 6 Maj 2007, 10:37

Ixi, dwa dni weekendowe zawsze znajdziesz. w gorach sobie odpoczniesz.... :)
my chcemy IXI !
my chcemy IXI !
my chcemy IXI ! :D

Ixolite - 6 Maj 2007, 10:45

No jak mi dadzą obrony w poniedziałek, to nie wiem :?
Anonymous - 6 Maj 2007, 10:46

To co, będziesz się uczył do obrony w sobotę? :shock:
elam - 6 Maj 2007, 10:51

zdazysz wrocic w niedziele,
PKP Bielsko - Warszawa, kursuje
np o 13.52 wyjazd z Bielska w WWawie centralnej o 17.40, i kursuje w niedziele .... :mrgreen:

Ixolite - 6 Maj 2007, 11:16

Się zobaczy, no nie mogę się na 100% deklarować, tak długo jak nie znam żadnych terminów.
Agi - 6 Maj 2007, 11:53

Mam dużą ochotę przyjechać. Ostatnio, jak podróżowałam po okolicach Bielska i Żywca bardzo mi się podobało. Do tego, a raczej przede wszystkim, możliwość poznania sympatycznych ludzi. Wstępnie zgłaszam akces. Nocleg - wersja I.
elam - 6 Maj 2007, 12:03

OK, na moj gust tez, hotel Ziad jest najlepsza opcja, a schronisko/dom turysty jako wyjscie ratunkowe, musze tylko sprawdzic, czy beda miejsca w tym hotelu :)
Rodion i mawete cos tam niesmialo przebakuja o zastanawianiu sie... ;)
Nurs moze przywiezie Romka P. w bagazniku ;)

Tomcich - 6 Maj 2007, 12:17

Choćbym chciał to raczej wątpię, żeby udało mi się przyjechać. Na mnie raczej nie liczcie.
elam - 6 Maj 2007, 12:39

no ja ci dam !!!!! :twisted: MASZ BYC! :mrgreen: ja ci chce bielskie ogrodki pokazac !!! ;P:

a ten urlop zalegly z zeszlego roku?? bierz na 29 czerwca, 2 lipca. i to juz szefowi mow. a jak nie, to L4. urlop na zadanie. urlop bezplatny. wagary. ... :mrgreen:

jest bezposredni autokar z Tomaszowa M. wiec pewnie Krisu tez sie zjawi nawet bez zaproszenia prymityw jeden ;) a zatem towarzystwo do noclegu masz juz prawie pewne :mrgreen:

hjeniu - 6 Maj 2007, 14:25

Ja jestem zainteresowany, ale zobaczymy co PKP zrobi z rozkładem jazdy w czerwcu :?
elam - 6 Maj 2007, 14:28

z Bielska jest kupa pociagow do Katowic, PKSow i przejazdow do Krakowa i dalej - polaczenie nie jest zle.
Nie bojcie sie, ze to gdzies daleko, przy czeskiej granicy..

Martva - 6 Maj 2007, 14:38

A ja nie wiem, w sumie bym się przejechała, chociaż jako leniwe stworzenie na góry mogłabym popatrzeć, a nie łazic po nich... tylko że ja nie mam pojęcia zielonego, co bedę robic za tydzień, już nie mówiąc o miesiącu z kawałkiem :(
Selithira - 6 Maj 2007, 14:41

Może i ja się gdzieś w tłumie pojawię ;P: Jeśli nie na całym FLIPie, to chociaż w sobotę- niedzielę, bo spotkanie dużej ilości forumowiczów brzmi obiecująco :D
elam - 6 Maj 2007, 14:41

to sobie zapisz w kalendarzu :)
a te nasze gory to takie malo strome sa, a i kolejka mozna na nie wyjechac, jak sie nie chce pod gorke zmeczyc.
przyjedz, przyjedz i wez troche koralikow - ja wezme swoje, poogladamy... ;)

Anonymous - 6 Maj 2007, 14:58

Martva, ja tez górom mówię stanowcze nie, na pewno znajdzie się parę osób, które postanowią zostać na dole i podziwiać widoki z kawiarnianego stolika. 8) Z Krakowa to przecież niedaleko.
elam - 6 Maj 2007, 15:00

PKSy i busy - przewozy sa co godzine, nawet w weekendy, wiem bo bylam w srode w Krakowie - juz za 8 zeta sie dojedzie...
Anonymous - 6 Maj 2007, 15:00

Martva, ja tez górom mówię stanowcze nie, na pewno znajdzie się parę osób, które postanowią zostać na dole i podziwiać widoki z kawiarnianego stolika. 8) Z Krakowa to przecież niedaleko.
Tomcich - 6 Maj 2007, 16:41

elam napisał/a
a ten urlop zalegly z zeszlego roku?? bierz na 29 czerwca, 2 lipca. i to juz szefowi mow. a jak nie, to L4. urlop na zadanie. urlop bezplatny. wagary. ... :mrgreen:

Jakby świat był taki prosty. :roll:

Słowik - 6 Maj 2007, 16:44

Jestem jak najbardziej za.

Czytając wątek przypomniałem sobie, że też zamierzam bronić się w czerwcu, ale zobaczymy jak będzie. Bazę noclegowo-wypadową tak czy inaczej będę miał w Żywcu, więc nie wybieram żadnej opcji.

Ixolite - 6 Maj 2007, 16:53

Ehhh... jakie życie jest niesprawiedliwe...
elam - 6 Maj 2007, 16:55

nie marudz, tylko pisz, zdawaj, przyjezdzaj :D

no to podsumowujac, na razie mamy juz pare odpowiedzi w rodzaju "raczej TAK" ; (tlustym drukiem osoby "na pewno" )
NURS,
hijo,
Romek Pawlak
Slowik, ? ?
Sandman
hjeniu, ??
Selithira, ?
Agi55, z rodzina,
Miria z Bernhardem,
Martva, ???
Rafal Kosik, z zona
Rafal moze z Sila Wyzsza;