To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - "Niesamowita przygoda Billa i Teda"

Dunadan - 1 Kwietnia 2007, 21:58
Temat postu: "Niesamowita przygoda Billa i Teda"
Wątek w stylu - "kojarzy ktoś"?
Film oglądałem wieki temu, chyba zaraz po jego wyjściu na rynek, 91'. Najkrócej film można określić jako komedię sci-fi z rockiem w tle... niezłą mieszanka, nie? muzykę do filmu zrobili m.in. Steve Vai i KISS. A jedną z dwóch głównych ról zagrał... Keanu Reeves! :D
Choroba, odświeżyłbym sobie film... na youTube są jakieś skrawki tylko...
Pamiętam że po obejrzeniu filmu zakochałem się w kawałku "God gave rock and roll to you" - słucham teraz w kółko :mrgreen: genialny utwór, i chyba genialny film - z tego co pamiętam ;-)
Aha był dwie części, nie znam dokładnie polskich tytułów: Bill & Ted's Excellent Adventure i Bill & Ted's Bogus Journey.

"God gave rock and roll to you
gave rock and roll to you,
put it in your soul!..."

Azirafal - 1 Kwietnia 2007, 22:48

:mrgreen:

Kojarzę jak najbardziej. Ale samą akcję jak prez mgłę :? Ale doskonale pamiętam te:

[chórem] EXCELLENT! [solówka na gitarze] :D :D :D No i pojedynek ze Śmiercią :mrgreen:

hijo - 2 Kwietnia 2007, 07:31

Dunadan, pamiętam na zimowisku oglądąłem lata wstecz :mrgreen:
Dunadan - 2 Kwietnia 2007, 09:03

Hehe, fajnie wiedzieć ze jest jeszcze ktoś kto pamięta! :D "excellent" było czadowe - u nas przetłumaczyli to chyba jako "wporzo" - też fanie w sumie. Zastanawiam się jak sobie odświeżyć ten film bon na DVD to chyba nie ma :-/
mBiko - 2 Kwietnia 2007, 20:48

" Wspaniała przygoda Billa i Teda" i " Szalona wyprawa Billa i Teda".
Billa grał Alex Winter , a Teda Keanu Reeves. Pamiętam scenę pojedynku ze Śmiercią, który to bidak nie mógł sobie z kolesiami poradzić w żadnej grze.

hijo - 2 Kwietnia 2007, 21:20

http://www.youtube.com/watch?v=7hF8reBTejw

no i słynny pjedynek: http://www.youtube.com/wa...related&search=

Dunadan - 3 Kwietnia 2007, 13:58

hijo, Wiem wiem, widzialem :mrgreen: mBiko, dzieki za sprostowanie!
mBiko - 3 Kwietnia 2007, 16:16

O to, to hijo, o to, to. A ponurego zagrał świetnie William Sadler :D
Dunadan - 3 Kwietnia 2007, 16:17

mBiko napisał/a
A ponurego zagrał świetnie William Sadler :D

Jaki ten swiat maly... a film moze niedlugo bede mial :mrgreen: nie moge sie doczekac!

mBiko - 3 Kwietnia 2007, 16:22

Jak obejrzysz to daj znać, czy dalej śmieszy jak dawniej.
Dunadan - 3 Kwietnia 2007, 16:32

Jasne. Ja to ogladalem jak mialem chyba 8 lat... kawalek KISS wryl mi sie w podswiadomosc jak buldozer :mrgreen: Mialem nawet gdzies na VHS teledysk... ehh, stare dobre czasy rocka :mrgreen:
joe_cool - 10 Kwietnia 2007, 20:00

proszę co znalazłam na blogu postsecret.blogspot.com: http://bp0.blogger.com/_a...0-h/history.jpg
Dunadan - 10 Kwietnia 2007, 20:27

joe_cool, to jest pierwsza część :D fajne ;-) Film niedługo ( w weekend obejrzę, tzn. drugą część )

Partner forum